(اگر حوصله خوندن متن نداری، کلیپ کاملش رو قرار دادیم تماشا کن و لذت ببر)

سالانه زباله‌های زیادی در سواحل دریا و اقیانوس‌ها  رها می‌شوند که علاوه بر زشت کردن ظاهر آنها، زندگی موجودات دریایی را هم به خطر می‌اندازند. این زباله‌ها ظروف غذا، باطری های آب، جعبه‌های سیگار، تکه‌های کوچک ریسمان، تورهای ماهیگیری و بسیاری از دو ریختنی‌های دیگر را شامل می‌شوند. شرکت‌های مختلف، پروژه‌های متفاوتی را برای پاک‌سازی آلودگی‌های سواحل و اقیانوس‌ها اجرایی کردند. از جمله این پروژه‌ها، پروژه سطل‌های زباله بنام  “Seabin” بوده که گجتی ساختند که با استفاده از آن امکان جمع‌آوری زباله‌های موجود در دریاچه‌ها، سواحل و اقیانوس‌ها وجود دارد.

سطل زباله سواحل

سطل زباله Seabin

مکانیزم کار Seabin

گجت ساخته شده در پروژه سطل‌ زباله Seabin  که در سال 2015 معرفی شد، به صورت سطل‌های زباله‌ای بوده که در سواحل و لنگرگاه‌ها به آب انداخته می‌شود. مکانیزم کار گجت‌ها اینگونه است که آب سطحی از قسمت بالایی توسط پمپ این گجت به داخل مکیده می‌شود و از قسمت زیرین خارج می‌شود. زباله ها و آلودگی‌های مختلف موجود در آب در فیلتری که در وسط وجود دارد جمع آوری می شوند.

به دام انداختن زباله در فیلتر Seabin

این گجت طوری طراحی شده که برای ممانعت از به خطر افتادن زندگی موجودات دریایی، فقط زباله‌های شناور امکان ورود به داخل گجت را دارند. از دیگر مزیت‌های این گجت جمع‌آوری شبانه‌روزی زباله‌ها می‌باشد که حتی زباله‌های بسیار کوچک را هم جمع آوری می کند. هر کدام از این گجت ها در طول روز می توانند حدود 2 تا 5 کیلوگرم زباله را جمع آوری کنند.

حتما بخوانید  گلخانه های عمودی ؛ گلخانه های نسل بعد

زباله های قابل حمل توسط seabin

اجزای اصلی Seabin

جنس فیلترهای داخلی این سطل‌های زباله از پروپیلن با منافذ ریز می‌باشد. به عبارتی از پلاستیک برای جمع آوری پلاستیک استفاده می‌شود. با استفاده از فیلترهای موجود امکان جمع‌آوری زباله هایی به اندازه دو میلی‌متر وجود دارد. تیم سازنده توانسته فیلترهایی با اندازه منافذ کوچکتر هم بسازد که می‌تواند میکروفیبرهای موجود در آب را جمع آوری کند. همچنین این تیم در حال ساخت فیلترهایی هستند که بتواند زباله‌هایی که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند را هم جمع‌آوری کند. برق مصرفی پمپ به کار رفته در گجت‌ها بسیار کم مصرف بوده و همچنین امکان استفاده از انرژی خورشیدی و یا انرژی امواج دریا برای تامین برق این گجت می‌باشند.

فرایند کار seabin

این گجت‌ها، به دلیل ساده بودن و قابلیت سازگاری بالایی که دارد، با استقبال گسترده‌ای رو به رو شده است. بطوریکه سازندگان این گجت ادعا می‌کنند که در حال تولید انبوه این گجت برای برای حدود 70 کشور مختلف از سراسر دنیا هستند. که این استقبال روز به روز در حال گسترش است. اعضای این تیم به دنبال دریافت تاییدیه‌هایی برای استفاده از این تکنولوژی در اقیانوس‌ها و لنگرگاه‌های مختلف هستند. آنها یک برنامه 10 ساله دارند که تا سال 2027 بتوانند از این تکنولوژی در بسیار از اقیانوس‌ها استفاده کنند.

حتما بخوانید  از پارچه های دوریز تا کفپوش های لوکس

 

برای یافتن پاسخ سوال‌هایتان شما را به تماشای این کلیپ زیبا دعوت می کنیم. لازم به ذکر است که ترجمه این کلیپ به طور

کامل و اختصاصی توسط تیم انجمن تخصصی مهندسی علوم آب صورت گرفته است. لطفا در بازنشر این کلیپ رعایت حقوق کپی رایت و لوگو مجموعه را در نظر داشته باشید. با تشکر از شما مخاطب فرهیخته.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

لطفا صبر کنید