براساس پیش بینی های سازمان ملل تا سال 2050 جمعیت جهان تا 40 درصد افزایش یافته و از 9 میلیارد نفر عبور می کند. تامین مواد غذایی مورد نیاز این جمعیت یکی از پالش های اساسی می باشد. با این سرعت رشد جمعیت، حدود 80 درصد از جمعیت جهان در شهرها ساکن خواهند شد. گسترش مناطق شهری و متراکم شدن شهرها می تواند در آینده مشکلات شدیدتری را برای امنیت غذایی به وجود بیاورد. چرا که با استفاده از کشاورزی سنتی امکان تامین مواد غذایی مورد نیاز این جمعیت در حال رشد وجود نخواد داشت. به همین دلیل باید به دنبال راه حل های بنیادی و پایدار برای حل این چالش پیش بینی و شود. یکی از این راه حل های پایدار استفاده از گلخانه های نسل بعد است.

استارتاپ Plantagon از شرکت های پیشرو در زمینه کشاورزی های عمودی بوده که در ساخت گلخانه های پیشرفته و هوشمند در یکی از شهرهای جنوبی استکهلم پایتخت سوئد مستقر است. مدیران Plantagon چشم انداز متفاوتی برای آینده کشاورزی متصور هستند تا بتوانند چالش های تهدید کننده امنیت غذایی را از پیش رو بردارند. هدف آنها تولید غذای بیشتر با استفاده از زمین کمتر می باشد تا از طریق عرضه مستقیم محصولات تولید شده قیمت تمام شده برای مصرف کننده را کاهش دهند.

معرفی گلخانه های نسل بعد : گلخانه عمودی Plantagon

با رشد روز افزون جمعیت، گسترش مناطق شهری و تراکم جمعیت شهرها باید به فکر روش هایی برای تولید محصولات غذایی به صورت انبوه در داخل شهر ها بود. شهرها مناطقی بسیار متراکم  هستند و زمین شهرها بسیار بسیار گران هستند. به همین دلیل برای پرورش محصولات غذایی در شهرها باید به صورت عمودی انجام پذیرد. پرورش گیاهان به صورت عمودی به راحتی نبوده و برای این کار باید راه حل های فنی ارائه داده شود. برای کشاورزی عمودی یافتن نسبت بین مساحت زمین و مساحتی که ساختمان گلخانه اشغال می کند بسیار مهم است. به عبارتی پرورش عمودی محصولات گیاهی زمانی توجیه پیدا می کند که زمین کافی برای پرورش محصولات غذایی وجود داشته باشد.

ساختمان گلخانه Plantagon فاقد طبقات افقی می باشد. بلکه یه سازه کاملا باز  ساختار مارپیچی بوده که به دلیل ساختار شیشه ایی که دارد امکان ورود حداکثری نور خورشید به ساختمان را فراهم می کند. همچنین یه سیستم لجستیکی ثبت شده داریم که چگونگی حرکت محصولات در حال رشد داخل ساختمان را فراهم می کند. طراحی گلخانه های Plantagon یک سیستم مرتبط با هم بوده که بذر و یا نهال گیاهان در ظروف از پیش تهیه شده قرار گرفته شده و متناسب با رشد خود در فضای ساختمان حرکت می کند. با توجه به اینکه همه قسمت های گلخانه قابل حرکت هستند. به این صورت که بستر کشت محصولات قابل حرکت هستند و به جای اینکه کشاورزها در زمین ها حرکت کنند دراینجا بسترهای روی ماشین آلات حرکت می کنند. به همین دلیل در بخشی از ساختمان گلخانه، کاشت محصولات انجام پذیرفت، برداشت محصولات هم انجام می گیرد. به همین دلیل تمام ماشین آلات کشاورزی که در این ساختمان به کار رفته در بهینه ترین حالت خود قرار دارند.

حتما بخوانید  شهر هوشمند با انرژی خورشیدی با استارتاپ Engo

رشد گیاهان در گلخانه های Plantagon در قالب سیستم هیدروپونیک و خاک پیت صورت می گیرد تا اینکه صرفا به صورت هیدروپونیک رشد محصولات انجام گیرد. مدیران Plantagon معتقد هستند که استفاده از سیستم هیدروپونیک به تنهایی، اگرچه ارزش غذایی ثابت باقی می ماند اما مزه محصولات تغییر می کند. آنها معتقد هستند که مزه غذاها به ریشه مربوط می شود و در صورتیکه ریشه ها اکسیژن کافی دریافت نکنند، مزه محصولات با مزه اصلی آنها تفاوت خواهد داشت. این امر بازار پسندی محصولات را تحت تاثیر قرار می دهد. در حالیکه محصول تولید شده در پیت با محصول تولید شده در خاک معمولی تفاوت چندانی از نظر ارزش غذایی و مزه نخواهد داشت. حتی به ادعای مدیران گلخانه عمودی Plantagon درصورتیکه امکان اندازه گیری وجود داشته باشد، کشت ترکیبی در گلخانه های عمودی از کیفیت و ارزش غذایی بالاتری برخوردار است.

با شرکت در دوره آموزش WEAP می توانید از قابلیت های نرم افزار سیستم ارزیابی و برنامه ریزی آب استفاده کنید.

کمیت، کیفیت و نوع محصول تولید شده در Plantagon

گلخانه عمودی Plantagon  هرساله توانایی تولید 300 تا 500 تن محصول را دارند. در حالیکه برای تولید این مقدار محصول به 400 متر مربع زمین نیاز می باشد. نکته مهم که برای استفاده از گلخانه های عمودی باید به آن توجه کرد همین مقدار محصولی است که به صورت عمودی تولید می شود با مقدار محصولی که در زمین های متداول تولید می گردد. در محیط های شهری که آلوده هستند، برای پرورش محصولات نیاز به محیط بسته یا حداقل نیمه بسته می باشد. به این معنی است که تا آنجایی که امکان دارد باید ارتباط داخل و بیرون ساختمان محدود گردد. تا با ایجاد این شرایط از ورود آلودگب ها، آفات و بیماری ها جلوگیری شده و محصولات سالم باقی بمانند. با رعایت این اصول دیگر نیازی به استفاده از آفت کش یا سایر سموم نیست. در نتیجه محصولات تولیدی سالم تر خواهند بود. مهمترین محصولاتی که امکان تولید آنها در گلخانه های عمودی وجود دارد علاوه بر سبزیجات، گیاهان دارویی هم می باشد که ارزش بازار بیشتر برخوردار هستند.

حتما بخوانید  چه کنیم ایده مان خریدار داشته باشد؟ ( فروش ایده )

تاثیر Plantagon  در ایجاد شغل

با شروع به کار گلخانه های عمودی Plantagon  تعدادی از فرصت های شغلی را از بین می برید و تعدادی فرصت شغلی جدید ایجاد می گردد. که این موضوع می تواند خوب یا بد باشد. به این صورت که با تولید محصولات این نوع گلخانه رقابت با کشاورزان معمولی افزایش یافته و حتی به دلیل کاهش مصرف سموم و نیروی کارگر به کار رفته قیمت محصولات کاهش می یابد. و امکان بیکاری برخی از کشاورزان وجود دارد.

از طرف دیگر اگه از یک جوان امروزی بپرسید که آیا دوست دارن کشاورز شود یا خیر؟ به احتمال زیاد جوابش منفی خواهد بود. اما اگه همان بپرسید که دوست دارد که در این ساختمان پیشرفته و آینده نگرانه برای تولید غذا در شهر کار کنند؟ به احتما زیاد شاید این فرصت شغلی را قبول کند. برای مثال در هند به عنوان یکی از بازارهای هدف محصولات این نوع گلخانه ها، این یک دلیل اصلی برای ترغیب جوانان به کشاورزی در محیط شهری و کشاورز شدن آنها به شمار می رود.

اگر به دنبال یک دوره هستید که بتوانید مدل های جریان و رسوب را شبیه سازی کنید، دوره آموزش HEC-RAS ما را دنبال کنید.

مقایسه گلخانه های متداول با گلخانه های نسل بعد Plantagon 

برای تاسیس گلخانه های معمول هزینه اولیه کار بسیار کمتر از ساختمان های چرخان Plantagon   می شود. اما از طرف دیگه هزینه های نگهداری و سایر هزینه ها  در گلخانه های متداول بیشتر از گلخانه های Plantagon  خواهد شد. چرخه پرورش در سیستم گلخانه های عمودی  طوری طراحی شده که همانند گلخانه ها میتونید محصولات مورد نظر خود را تولید کند در حالیکه در گلخانه های متداول بعد از 20 تا 30 سال باید بطور کلی سازه گلخانه برداشته و سازه جدیدی جایگزین شود. به همین دلیل در آینده نه چندان دور امکان جایگزینی گلخانه های عمودی نسل بعد با گلخانه های متداول وجود دارد. با مکانیزه کردن و صنعتی کردن تکنولوژی علاوه بر افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولید شده، امنیت غذایی نیز حفظ می شود.

حتما بخوانید  تولید برق از جریان آب رودخانه

علاوه براین با مزیت های گلخانه های نسل بعد هزینه های نهایی تاسیس آنها کاهش یافته و سود سرمایه گذاری افزایش می یابد. براساس بررسی صورت گرفته مدت زمان بازگشت سرمایه کل ساختمان حدود 5 سال است. به همین دلیل به یک موقعیت جذاب برای سرمایه گذاری نسبت به گلخانه ها متداول به شمار می روند. برای مثال بررسی نشان می دهد که 60 درصد قیمت گوجه فرنگی که در فروشگاه ها عرضه می شوند، ناشی از واسطه گری، حمل و نقل و فروشنده ها می باشد. در صورت مکان یابی درست برای تاسیس این نوع گلخانه ها و عرضه مستقیم محصولات به مصرف کننده، این هزینه اضافی حذف خواهد شد. که همه این موارد امکان رسید به سود را در زمان کوتاه تری امکان پذیر می کند.

برای یافتن پاسخ سوال های بالا شما را به تماشای این کلیپ زیبا دعوت می کنیم. لازم به ذکر است که ترجمه این کلیپ به طور کامل و اختصاصی توسط تیم انجمن تخصصی مهندسی علوم آب صورت گرفته است. لطفا در بازنشر این کلیپ رعایت حقوق کپی رایت و لوگو مجموعه را در نظر داشته باشید. با تشکر از شما مخاطب فرهیخته.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
تکنولوژی جدید بر پایه هوش مصنوعی در کشاورزی
15:00 - 1401/03/05
پاسخ دهید

[…] آنها از نظر کیفیت و کمیت اهمیت ویژه‌ای دارد. امروزه از تکنولوژی‌های مختلفی برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات استفاده می‌شود و […]

محمودمشایخی
20:57 - 1400/09/21
پاسخ دهید

سلام عالی من هم درخدمتم

امید اهری
15:26 - 1399/11/04
پاسخ دهید

سلام جناب مهندس
یه سوال
ورودی بارش swat روزانه هستش یا ماهانه؟

    الهه گودرزی
    15:37 - 1399/11/04
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب ..
    بارش روزانه می باشد

      امید اهری
      16:39 - 1399/11/04
      پاسخ دهید

      سایتی میشناسین که بارش روزانه ایستگاه های سنوپتیک داشته باشه؟؟؟

        الهه گودرزی
        21:16 - 1399/11/04
        پاسخ دهید

        با سلام و ادب ..
        برای دسترسی به داده های روزانه سینوپتیک کشور، می بایست با استفاده از معرفی نامه از ارگان خاص و یا دانشگاه ، درخواست کتبی به آن سازمان ارسال کنید.
        پایگاه های داده هم وجود دارند که داده های اقلیمی مربوط به نقاط مختلف را در شبکه بندی سطح زمین محاسبه کرده اند ( مثل cru و ...)
        البته استفاده از داده های هواشناسی کشور (درصورت کامل بودن) ارجحیت دارد.

          امید اهری
          21:41 - 1399/11/04
          پاسخ دهید

          تشکر استاد

امید اهری
13:31 - 1399/10/16
پاسخ دهید

سلام استاد عزیز وقتتون بخیر
استاد من بخوام نقشه کاربری اراضی یه منطقه ای رو دانلود کنم از چه سایتی میتونم دانلود کنم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید استاد

    محسن محمدرضاپورطبری
    13:48 - 1399/10/16
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب خدمت دوست مهربان من
    شما از طریق سنجنده مادیس می توانید چنین کاری را انجام دهید که از طریق وبسایت سازمان زمین شناسی آمریکا در دسترس می باشد

لطفا صبر کنید