با سلام و ادب خدمت مخاطبین مهربان انجمن تخصصی مهندسی علوم آب
در طی دوره هایی که در چندین سال گذشته در انجمن تخصصی مهندسی علوم آب در زمینه های مختلف نرم افزاری برگزار شد، مشکلی که در بیشتر دانشجویان، فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف این رشته وجود داشت (به دلیل ارتباط تنگاتنگی که در دوره ها با عزیزان داشتیم) عدم درک درست از مفاهیم دروسی بود که در طی سال ها در دانشگاه ها آموختند و این امر موجب سردرگمی عزیزان در یادگیری مدل ها و نرم افزارهای این رشته شده بود. ما حدود چند ماه قبل یک پیش تولید سنگین و وقت گیر جهت تولید دروس اصلی رشته مهندسی آب از مقطع کارشناسی تا دکتری در گرایش های مختلف رو شروع کردیم. این دروس به صورت ویدیویی تولید شده (برای چندین سال) و ادامه خواهد داشت و به صورت کاملاً رایگان بر روی وبسایت انجمن تخصصی مهندسی علوم آب منتشر خواهد شد و همه دانشجویان و اساتید می تونند مشاهده کنند و استفاده کنند.

اگه ما رو دوست دارید، اگه سبک کار ما رو می پسندید، اگه درک میکنید که ما چقدرررر زحمت کشیدیم لطفا از ما حمایت کنید و پست های ما رو که در این کانال و وبسایت منتشر میشه رو برای دوستان تون هم بفرستین تا همه دانشجویان و اساتید در حوزه مهندسی آب در سراسر ایران و کشورهای فارسی زبان از این آموزش های تخصصی بهره مند بشن و دنیای ما جای بهتری برای زندگی بشه. این رو بدونید که ما پیشرفت نمی کنیم جزاینکه با هم یاد بگیریم.

حتما بخوانید  افتاهنگ و وارونگی هوا

درس چهارم از دوره هوا و اقلیم شناسی | تابش خورشیدی

درس چهارم به بررسی تابش خورشیدی و نحوه رسیدن انرژی خورشیدی به سطح زمین می‌پردازد. به این منظور روش‌های مختلف انتقال انرژی در قوانین فیزیک را مرور می‌کنیم همچنین نحوه محاسبه عدد ثابت خورشیدی و انرژی تابشی خورشیدی رسیده به سطح زمین را در طول یک شبانه روز فرامی‌گیریم. شما رو بیشتر از این معطل نمیکنیم و به تماشای چهارمین درس از دوره هوا و اقلیم شناسی دعوت می کنیم.



حتماً سوالات این درس رو در بخش دیدگاه ها برای ما ارسال کنید. ما مشتاقانه و صبورانه پاسخگوی شما هستیم. از خوندن نظرات شما انرژی می گیریم.

الهه گودرزی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
محمد علی امیدی
14:17 - 1399/02/18
پاسخ دهید

با سلام خدمت سرکار خانم گودرزی .دروس ارایه شده هوا و اقلیم شناسی را مشاهده و نمودم که بسیار روان و خوب تدریس شده بود.خیلی ممنون از زحماتتان.اما مطلبی که من به دنبالش بودم را متوجه نشدم.همانگونه که می دانید مقدار تابش خورشیذی را با RSنشان می دهند و فرمول آن RA برابر است با RS تقسیم بر aبه اضافه b (ضرایب ثابت ) ضربدر n/N.اگر ما RS زمین را 51 درصذ بگیریم Ra ما 91 صدم بدست می آید .آیا محاسبه درست است ؟ کلا می شود راهنمایی فرموده یا یک نمونه حل شده ارایه فرمایید ؟ ممنون.

    الهه گودرزی
    15:24 - 1399/02/18
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب ..
    با تشکر از اینکه وقت میگذارید و مطالب را دنبال میکنید.
    عرض میکنم خدمت شما ، مبحث مدنظر شما مربوط به این جلسه تدریسی نیست. و تا کنون (تا این جلسه) ، تدریس نشده است. حتما در جلسات آتی (در مباحث تبخیر و تعرق) به آن پرداخته میشود. به همین علت شما پاسخ خود را در این جلسه دریافت نکردید.
    بله، فرمولی که میفرمایید صحیح است. محاسبه ای هم که انجام میدهید روی کاغذ با توجه به این اطلاعاتی که میدهید، میتواند صحیح باشد. اما می بایست از صحت مقداری که برای Ra بدست آوردید، اطمینان یابید.
    چطور مقدار Ra را بدست آورید؟
    بطور کلی، مقدار Ra را با توجه به عرض جغرافیایی و ماه موردنظر برحسب "ارتفاع تبخیر معادل و به میلیمتر در روز " از یک گراف استخراج میکنند. (نتایج این استخراج در یک جدول در کتاب هیدرلوژی کاربردی دکتر مهدوی ، جلد 1) آمده است.
    موفق باشید.

      محمد علی امیدی
      11:22 - 1399/02/19
      پاسخ دهید

      ممنون از راهنماییتون.موفق و پیروز باشید.

        محسن محمدرضاپورطبری
        11:29 - 1399/02/19
        پاسخ دهید

        موفق و پیروز باشید

لطفا صبر کنید