(اگر حوصله خوندن متن نداری، قسمت پایین مقاله، موشن گرافیگ اش رو قرار دادیم تماشا کن و لذت ببر)
اکثر پنل های خورشیدی به رنگ مشکی می باشند. به این دلیل که از صفحات سیلیکون کریستالی تیره برای جذب نور خورشید و تبدیل آن به انرژی الکتریکی استفاده می کنند. پنل های خورشیدی به قدری ارزان و کارآمد می شوند که به زودی کل انرژی مورد نیاز شهرها را در آینده تامین خواهند کرد. با توجه به اینکه طراحی ساختمان های شهری به گونه ایی است که نواحی آفتابگیر برای ورود نور خورشید مورد استفاده قرار می گیرند، نصب پنل های خورشیدی در این قسمت و سایر نقاط ساختمان باعث دلگیر شدن داخل ساختمان ها خواهد شد. به همین دلیل دانشمندان پنل هایی را به عنوان راه حل جایگزین اختراع کردند که مانند پنجره عمل می کند. پنجره های خورشیدی نسل پیشرفته پنل های خورشیدی هستند که در این پست به آن خواهیم پرداخت.

پنجره های خورشیدی نسل پیشرفته پنل های خورشیدی

پنجره های خورشیدی در واقع پنجره هایی هستند که با یک لایه نازک از ذرات کوچک سیلیکون به نام نقاط کوانتومی پوشیده شده هستند. که برخی از طول موج های کوتاهتر نور ورودی خورشید را جذب کرده و مابقی آنها را عبور می دهند. سپس این ذرات، نور خورشید جذب شده را با طول موج بلندتری در امتداد صفحات پنجره بازتاب می دهند. که براساس پدیده بازتاب کلی داخلی در فیزیک این اتفاق می افتد. و به این دلیل که ذرات کوانتومی فقط طول موج های کوتاه را جذب می کنند. این امواج بازتاب یافته بدون اینکه مجدداً توسط سایر ذرات جذب شوند، در سطح صفحات پنجره حرکت می کنند. هنگامی که امواج به سلول های خورشیدی کوچک تعبیه شده در لبه پایینی پنجره برخورد کنند، به الکتریسیته تبدیل می شوند از آنجایی که این پنجره های خورشیدی بخشی از نور را جذب می کنند، بطور کامل شفاف نیستند. البته معمولا پنجره های آسمان خراش ها توسط مواد بازتاب دهنده پوشانده شده تا مانع از ورود نور خورشد اضافی به داخل شوند. اما پنجره های خورشیدی هنوز به اندازه پنل های خورشیدی متداول کارآمد نبوده و مهندسان هنوز مشغول کار بر روی برخی از ویژگی های فنی آنها هستند. بنابراین خوش بینانه ترین تخمین ها زمان استفاده از پنجره های خورشیدی با ذرات کوانتومی را حدافل چند سال دیگر می دانند. و هر زمانی استفاده از این نوع پنجره ها رایج شود شاید متوجه نشوید چون مانند پنجره های متداول هستند.

شما رو بیشتر از این معطل نمیکنیم و به تماشای این کلیپ زیبا دعوت می کنیم. لازم به ذکر است که ترجمه این کلیپ به طور کامل و اختصاصی توسط تیم انجمن تخصصی مهندسی علوم آب صورت گرفته است. لطفا در بازنشر این کلیپ رعایت حقوق کپی رایت و لوگو مجموعه را در نظر داشته باشید. با تشکر از شما مخاطب فرهیخته.

فاطمه قربانی
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
علی
06:07 - 1402/12/18
پاسخ دهید

ایده و کلیپ خوبی بود.ممنون بابت ترجمه‌ش
ای‌کاش این کلیپ به دست فناوران و مخترعان ایرانی می‌رسید و میساختن

مصطفی
08:57 - 1400/02/21
پاسخ دهید

خوب ترجمه کردی ممنون عالی

    محسن محمدرضاپورطبری
    10:01 - 1400/02/21
    پاسخ دهید

    ممنونیم از حسن لطف شما

لطفا صبر کنید