(اگر حوصله خوندن متن نداری، کلیپ کاملش رو قرار دادیم تماشا کن و لذت ببر)

نجات جنگل‌ها از آتش‌سوزی

نجات جنگل‌ها از  آتش‌‌سوزی، یکی از دغدغه‌های مهم کشورها در دهه های اخیر برای حفظ این سرمایه‌ی ارزشمند است. عوامل دخیل در آتش‌سوزی جنگل‌ها علاوه بر تغییرات آب وهوایی، فعالیت‌های گسترده‌ی انسانی است. اما برای نجات جنگل‌ها از  آتش‌سوزی، چه اقداماتی لازم است ؟ سیاست‌ها و  راهکارهای متعدد برای جلوگیری، تشخیص و خاموش کردن آتش جنگل‌ها، متخصصان مدیریت بین‌المللی آتش‌سوزی جنگل را ترغیب به پیشرفت بیشتر فن‌آوری‌های نوین و انجام پژوهش‌های بیشتر در این زمینه می‌نماید. در این نوشته، به راههای نجات جنگل‌ها از آتش‌سوزی می‌پردازیم. آیا برای نجات جنگل ها از آتش سوزی باید درختان آن را به آتش بکشیم؟!

آتش سوزی جنگل ها

آتش‌سوزی گسترده پشتیگو، ویسکانسین که در سال 1871 اتفاق افتاد مساحتی بالغ بر 1/5 میلیون هکتار جنگل را نابود کرد و تعداد 1500 نفر را به کام مرگ کشاند. شدت آتش‌سوزی به حدی بود که گستردگی آن حدود 13 کیلومتر مربع و سرعت آن حدود 144 کیلومتر بر ساعت بوده که می‌توانست قطار را به هوا پرتاب کند. چهار دهه بعد، آتش‌سوزی بزرگتری واقع در کوه‌های راکی در ابعاد منطقه کنتیکت آمریکا به وقوع پیوست.

راه‌اندازی سازمان جنگل‌داری در امریکا

آتش‌سوزی‌های عظیم و موارد مشابه آن باعث تشکیل سازمان جنگل‌داری ایالات متحده آمریکا با هدف جلوگیری از ایجاد و گسترش آتش‌سوزی تشکیل شد. این سیاست برای مدتی موثر بود و توانست تعداد آتش‌سوزی‌های سالانه در بین سال‌های 1920 تا 1970 را کاهش دهد. اما آتش‌سوزی کمتر، منجر به افزایش تراکم جنگل‌های قابل اشتعال شد که در بین آنها با ترگه‌های جوان و شاخ و برگ‌های خشک درختان پیر پُر شده بود. بنابراین علی‌رغم کاهش تعداد آتش‌سوزی‌ها از سال 1970 شدت، وسعت و سرعت آتش‌سوزی‌ها بطور چشمگیری نسبت به گذشته افزایش یافته و مساحت سالانه آتش‌سوزی در آمریکا به بیش از دو برابر رسید.

حتما بخوانید  علت سبز بودن رنگ گیاهان

به دنبال افزایش آتش‌سوزی‌ها، هزینه‌های محتمل، به تبع آن بیشتر شد. به‌طوریکه سازمان جنگل‌داری 52 درصد از بودجه سالانه خود را صرف ممانعت از ایجاد و گسترش آتش‌سوزی می‌کند در حالیکه 20 سال پیش تنها 16 درصد از بودجه سالانه صرف کنترل آتش‌سوزی می‌شد. علاوه بر این، به دلیل تغییرات آب و هوایی، جنگل ها گرم‌تر و خشک‌تر شدن و گسترش مناطق مسکونی در مناطق مستعد آتش‌سوزی، کنترل آتش‌سوزی‌ها را سخت تر کرد. خبر خوب این است که می‌توان با از بین بردن عوامل آتش‌سوزی جنگل‌ها، از آتش سوزی‌های مشابه در آینده جلوگیری کرد.

اقداماتی برای کنترل آتش‌سوزی جنگل‌ها

از جمله اقدامات معمول برای کنترل آتش‌سوزی‌ها؛ شامل ایجاد آتش‌سوزی‌های کنترل‌شده در زمانی که هوا گرم و پُرباد، جلوگیری از متراکم‌شدن بیش از حد جنگل‌های مساعد آتش‌سوزی می‌باشد. استفاده از این استراتژی در همه شرایط می‌تواند باعث کاهش شدت و گستردگی خسارت‌های آتش سوزی شود. به عنوان مثال، هنگامی که در سال 2006 آتش‌سوزی‌ایی در شهر اوکانوگان در ایالت واشنگتن به وقوع پیوست حدود 92 درصد از درختان واقع در جنگل‌های انبوه  از بین رفتند. در حالیکه تنها 49 درصد از مناطق جنگلی که به صورت کنترل شده، تراکم آنها کاهش یافته بود، طعمه آتش شدند. همچنین در سال 2002 وجود مناطقی که جنگل‌های آن به صورت کنترل‌شده سوزانده شده بودند، مانع گسترش سریع آتش‌سوزی در جنگل‌های کاج آریزونا شد.

حتما بخوانید  محافظت از کودکان در برابر آلودگی هوا

آتس سوزی جنگل های آریزونا

تامین بود‌جه‌ برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها

این موفقیت‌ها، مدیران حفاظت از جنگل‌ها را مجاب کرد تا با ایجاد آتش‌سوزی کنترل شده در مناطق حساس مانع گسترش آتش‌سوزی شوند. در حالیکه این استراتژی در تعداد کمی از این جنگل‌ها مورد استفاده قرار گرفت. چرا که سازمان حفاظت از جنگل‌ها برای پیاده‌سازی این استراتژی برای هر منطقه نیاز به تامین اعتبار لازم از طرف کنگره را داشت. درحالیکه کنگره بخش عمده‌ای از بودجه‌های مدیریت آتش‌سوزی را به جای اقدامات پیشگیرانه به اقدامات اضطراری اختصاص می‌دهد. به‌علاوه اگرچه هزینه اقدامات اضطراری همچنان در حال افزایش است، بودجه سازمان حفاظت تغییری نکرده است. به همین دلیل مدیران دست اندرکار اغلب مجبور می شوند با مبالغی اندک هزینه‌های این بخش را تامین کنند. به همین دلیل خطر این که آتش‌سوزی‌های آتی پرهزینه‌تر، شدیدتر و فاجعه‌بارتر باشد را افزایش می‌دهد. با توجه به اهمیت بسیاری که کنترل آتش‌سوزی دارد زمان آن رسیده تا کنگره با درک شرایط، تصمیم منطقی‌تری نسبت به این موضوع بگیرد، درحالیکه هنوز این مسئله را جدی نگرفتند.

برای یافتن پاسخ سوال‌هایتان شما را به تماشای این کلیپ زیبا دعوت می کنیم. لازم به ذکر است که ترجمه این کلیپ به طور کامل و اختصاصی توسط تیم انجمن تخصصی مهندسی علوم آب صورت گرفته است. لطفا در بازنشر این کلیپ رعایت حقوق کپی رایت و لوگو مجموعه را در نظر داشته باشید. با تشکر از شما مخاطب فرهیخته.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

لطفا صبر کنید