با سلام و ادب خدمت مخاطبین مهربان انجمن تخصصی مهندسی علوم آب
در طی دوره هایی که در چندین سال گذشته در انجمن تخصصی مهندسی علوم آب در زمینه های مختلف نرم افزاری برگزار شد، مشکلی که در بیشتر دانشجویان، فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف این رشته وجود داشت (به دلیل ارتباط تنگاتنگی که در دوره ها با عزیزان داشتیم) عدم درک درست از مفاهیم دروسی بود که در طی سال ها در دانشگاه ها آموختند و این امر موجب سردرگمی عزیزان در یادگیری مدل ها و نرم افزارهای این رشته شده بود. ما حدود چند ماه قبل یک پیش تولید سنگین و وقت گیر جهت تولید دروس اصلی رشته مهندسی آب از مقطع کارشناسی تا دکتری در گرایش های مختلف رو شروع کردیم. این دروس به صورت ویدیویی تولید شده (برای چندین سال) و ادامه خواهد داشت و به صورت کاملاً رایگان بر روی وبسایت انجمن تخصصی مهندسی علوم آب منتشر خواهد شد و همه دانشجویان و اساتید می تونند مشاهده کنند و استفاده کنند.

اگه ما رو دوست دارید، اگه سبک کار ما رو می پسندید، اگه درک میکنید که ما چقدرررر زحمت کشیدیم لطفا از ما حمایت کنید و پست های ما رو که در این کانال و وبسایت منتشر میشه رو برای دوستان تون هم بفرستین تا همه دانشجویان و اساتید در حوزه مهندسی آب در سراسر ایران و کشورهای فارسی زبان از این آموزش های تخصصی بهره مند بشن و دنیای ما جای بهتری برای زندگی بشه. این رو بدونید که ما پیشرفت نمی کنیم جزاینکه با هم یاد بگیریم.

حتما بخوانید  کاربرد متلب در حل معادلات به روش روش نیوتن-رافسون

درس پنجم از دوره هیدرولیک جریان در مجاری روباز | ضریب زبری در طراحی کانال

در پنجمین جلسه از دوره آموزشی هیدرولیک انهار و مجاری روباز به بحث در خصوص ضریب زبری در طراحی کانال پرداخته ضمن تشریح روابط موجود، ارتباط میان این ضرایب را نیز حضور شریف شما دوست بزرگوار معرفی خواهم کرد. به امید آنکه همگام شدن با شما یار مهربان بر وزن و مقدار حقیر افزوده سازد. انشاء الله!

حتماً سوالات این درس رو در بخش دیدگاه ها برای ما ارسال کنید. ما مشتاقانه و صبورانه پاسخگوی شما هستیم. از خوندن نظرات شما انرژی می گیریم.

آرش ازکیا
اگر دورتر ها را دیدم، بر دوش بزرگان ایستاده بودم!
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
سهراب
21:25 - 1402/09/24
پاسخ دهید

واقعا عالی بود مهندس ممنون از اینکه وقت میزارین و محتوای عالی تولید میکنید . مهندس از کجا میتونیم اموزش های بیشتر شمارو داشته باشیم در رابطه با هیدرولیک؟

    الهه گودرزی
    15:38 - 1402/09/25
    پاسخ دهید

    سپاس از همراهی و حسن توجه شما .
    آموزش های مختلف توسط ایشان ، در بخش دوره های اموزشی سایت موجود است .
    با احترام

حمیدرضا
23:14 - 1398/12/23
پاسخ دهید

با سلام خدمت استاد ارجمند،
همانطور که فرمودین در اکثر کتابها رابطه V*A=Q را رابطه پیوستگی می نامند!
دلیل این غلط چه مبنای علمی دارد؟

    آرش ازکیا
    23:49 - 1398/12/23
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب حضور شریف شما همراه دیرین

    قانون بقای جرم (معادله پیوستگی) حکایت از آن دارد که جرم در یک سیستم از بین نمی رود و مقدار جرم حجمی (دبی) که در هر لحظه از مقطع یک عبور می کند، برابر با همان مقدار جرمی است که از مقطع دیگر می گذرد (Q 1 = Q 2).

    طبق قانون اوّل کیرشهف مقدار شدّت جریان عبوری از هر مقطع برابر است با حاصلضرب سطح مقطع جریان در بردار سرعت.

    در نتیجه عبارت Q = A * V تنها یک روی سکه است چراکه در اینجا صحبت از یک مقطع می شود در حالیکه طبق قانون بقای جرم جهت بررسی پیوستگی جریان باید مطالعهء وضعیت جریان بین دو مقطع مختلف صورت گیرد

    حال اگر بر اساس قانون اوّل کیرشهف معادله را بازنویسی کنیم، در صورتیکه شرط پیوستگی در مورد جریان مصداق پیدا کند ترکیب دو معادلهء فوق بطور همزمان بدین صورت نمود می کند: A1 V1 = A2 * V2 ؛ معادلهء اخیر بیان می کند که جریان در بین مقاطع یک و دو پیوسته است در نتیجه Q1 و Q2 برابر می باشند.

    به زبان ساده تر عبارت Q=A.V به تنهایی شرط پیوستگی نیست بلکه اگر Q1 = Q2 و در نتیجه A1 * V1 = A2 * V2 باشد در اینصورت با یک جریان پیوسته مواجه هستیم

    موفق، سلامت و مویّد باشید. انشاء الله

لطفا صبر کنید