(اگر حوصله خوندن متن نداری، قسمت پایین مقاله، کلیپ کاملش رو قرار دادیم تماشا کن و لذت ببر)
در کشورهای ثروتمند و پیشرفته، به دلیل وجود سیستم تصفیه فاضلاب، برای استفاده از توالت هیچ دغدغه ایی وجود ندارد. آب وارد می شود، فضولات را تمیز کرده و سپس در تصفیه خانه ها تصفیه می شود. اما در کشورهای فقیر که 2.5 میلیارد نفر در جهان و در بر می گیرد، آب و امکانات کافی برای این کار وجود ندارد. علاوه براین فضولات دفعی بدون تصفیه شدن وارد محیط شده که باعث آلودگی منابع آب و غذا می گردد. آلودگی این منابع سرانجام باعث بیماری های گوارشی متعدد مخصوصا در کودکان می شود. در این کشورها امکان ساخت سیستم تصفیه فاضلاب وجود ندارد. با توجه به اهمیت سلامت در این جوامع چه راه حلی وجود دارد؟ بیل گیتس (موسس شرکت مایکروسافت) تولید آب آشامیدنی از فاضلاب توالت را پیشنهاد می دهد.

محققان دانشگاه کرانفیلد در یک پروژه ایی که توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس با مبلغ 810 هزار دلاری تامین مالی شده بود، توانستند توالتی را بسازند که علاوه براینکه به آب نیاز ندارد، بلکه توانایی تولید آب را دارد. این توالت برای استفاده در کشورهایی ساخته شده که به آب کافی دسترسی ندارند. این نوع توالت ها برخلاف توالت های رایج در کشورهای فقیر، هیچ بوی بدی نخواهند داشت. دلیل این موضوع جنس مواد استفاده شده در این توالت و اتفاقاتی است که پس از بسته شدن درب توالت می افتد.

حتما بخوانید  هفت سوال مهم برای شروع یک استارتاپ در زمینه آب و محیط زیست

نرم افزارهای مختلفی برای بررسی و طراحی سیستم های فاضلاب وجود دارد. یکی از این نرم افزارها SewerGEMS است. شما می توانید از دوره آموزش SewerGEMS مجموعه استفاده کنید و با این نرم افزار و قابلیت های آن به طور کامل آشنا بشوید.

تولید آب آشامیدنی از فاضلاب توالت توسط بیل‌گیتس

با بسته شدن درب توالت، تعدادی چرخ دنده در زیر توالت شروع به چرخیدن می کنند. با چرخش این چرخدنده ها، لگن دستشویی که فضولات روی آن قرار گرفته، به محفظه ی زیرین منتقل می کند. همزمان سطح داخلی لگن به وسیله یه اهرم تمیز می شود. فضولات جامد در پایین محفظه ته نشین می شوند و فضولات مایع شناور باقی می مانند.

یک پیچ های ارشمیدوس در محفظه کار گذاشته شده که به وسیله آن فضولات جامد به سمت بالا برده شده و به یک حفظه احتراق جهت سوختن هدایت می شوند. محفظه احتراق همیشه روشن بوده و برای شروع کار به انرژی اولیه نیاز دارد. گروه سازنده در ابتدا ایده اتصال هندل دستی یا دوچرخه برای تامین انرژی پیشنهاد دادند. اما بعدها از پیاده سازی این ایده منصرف شدند و به جای آن از پنل خورشیدی در بالای توالت استفاده کردند. چون استفاده از پنل های خورشیدی مقرون به صرفه تر بود. همچنین این گروه به دنبال ایده ایی برای حل این مشکل هستند که نیازی به خارج کردن خاکستر فضولات سوخته شده در هر هفته نباشد.

حتما بخوانید  حفظ جنگل ها با استارتاپ Rainforest Connection

فضولات مایع از داخل لوله هایی که در بالای محفظه احتراق قرار گرفته عبور کرده و پس از گرم شدن از چهار فیلتر غشایی عبور کرده و تصفیه می شوند. این آب تصفیه شده به قسمت پایینی توالت منتقل شده و در آنجا ذخیره می شود. این آب تصفیه شده برای آشامیدن مناسب نیست اما برای آبیاری باغچه ها یا شستشوها مناسب خواهد بود. این توالت هر سه ماه برای تعویض فیلتر های تصفیه آب نیاز به سرویس دارد.

در پایان شاید چیزی که به ذهن شما برسد این باشد که اهرم تمیز کننده لگن به خوبی نتواند کار تمیز کردن ر انجام دهد و مقداری از لکه ها روی لگن توالت باقی بماند. اما در واقعیت مکان هایی روی کره زمین وجود دارد که مردم آنجا فقط برای زنده ماندن تلاش می کنند و برخلاف نگاهی که شما از این توالت دارید برای آنها وجود این لکه اصلا مهم نیست. بنابراین شک نکنید که این اختراع می تواند تحول بزرگی را در سلامت افراد زیادی ایجاد کند.

شما با شرکت در دوره آموزش Flow3D می توانید به بهترین شکل به مطالعه و تحلیل رفتار سیالات بپردازید.

برای یافتن پاسخ سوال های بالا شما را به تماشای این کلیپ زیبا دعوت می کنیم. لازم به ذکر است که ترجمه این کلیپ به طور کامل و اختصاصی توسط تیم انجمن تخصصی مهندسی علوم آب صورت گرفته است. لطفا در بازنشر این کلیپ رعایت حقوق کپی رایت و لوگو مجموعه را در نظر داشته باشید. با تشکر از شما مخاطب فرهیخته.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

لطفا صبر کنید