0
0

با سلام و سپاس،

من برای ریزمقیاس نمایی با مدل SDSM داده های ایستگاهی از سال 1985 تا 2005 را مدل کرده ام،در قسمت انتخاب متغیرها (screen variables) نتایج واریانسها و بعد از آن در کالیبراسیون ضرایب تبیین خیلی پایین بدست می آیند.پیرو یک پیشنهاد داده های NCEP را قبل از ورود به مدل از سال 1961 تا 1984(که داده ی ایستگاهی ندارم) پاک کردم و در واقع داده های ورودیNCEP در قسمت screen variables را از نظر زمانی مطابق با داده های ایستگاهی کردم.نتایج واریانس و ضریب تبیین خیلی افزایش پیدا کرد.آیا به نظرتون این شیوه راه حل درستی است و می شود در ریز مقیاس نمایی ایستگاه هایی که داده های تاریخی از 1961 ندارند استفاده گردد؟

ممنونم

0
0

با سلام و ادب ..

از آنجا که ایده آل است؛ طول دوره ی مشاهداتی با داده های ncep از نظر زمانی و تعداد سالها باهم برابر باشد، چون شما طول مدت آماری مشاهداتی منطقه و پایه ncep همسان سازی کرده اید، اینکار به افزایش شاخص های عملکرد و تطبیق آمار کمک کرده. به عقیده ی من، از طرف دیگر وقتی طول داده های شما بلندمدت باشد، در انصورت در هنگام کالیبراسیون می توانید حداکثر تغییرپذیری رفتار اقلیم ایستگاه را به مدل SDSM بشناسانید. مدل هم چنین رفتاری را در شبیه سازی های آینده تحت سناریوهای مختلف مد نظر قرار میدهد. گاهی ممکن است برای ایستگاه مدنظر که رفتار کم و بیش مشابهی با ایستگاه مجاور دارد، داده تولید کنید تا طول دوره آماری را افزایش داده و سپس در مدل SDSM بکار بگیرید.

پیشنهاد آخری که به شما دارم، چرا اصرار دارید از مدل SDSM استفاده کنید؟ در برخی موارد، یک روش ریزمقیاس نمایی در یک منطقه پاسخ مناسبی نمیدهد و می بایست روشهای دیگر را امتحان کنید . یا اینکه میتوانید از چندین روش ریزمقیاس نمایی استفاده کرده و نتایج را با هم مقایسه کنید. یه این صورت بحث عدم قطعیت روشهای ریزمقیاس نمایی را هم میتوانید بررسی کنید.

موفق باشید

 

 

  • میثم صدریان زاده
    سلام.ممنون از راهنمایی و پیشنهاد خوبتون, در خصوص افزایش طول داده ها در واقع من از 6 ایستگاه هواشناسی که دارم یک ایستگاه دارای داده های کامل (از سال 1960) و ما بقی دارای نواقص هستند.دو ایستگاه که کمترین داده را دارند با در نظر گرفتن حداکثر مجاز تطویل بازسازی تا تا ریخ 1985 بازسازی شده اند و بیشتر از آن به نظر کار درستی نمی آید. در خصوص روش پیشنهادی فوق(حذف داده های اضافی NCEP)، به نظرتون اگر حذف کنیم در مراحل بعدی پروژه تاثیر منفی نمی گذارد؟(مثل تولید داده تصادفی و داده های تولید شده RCP آینده تا2050 یا 2099). ممنون از پاسخگویی و راهنمایی شما.
0
0

با سلام مجدد.

از چه روشی برای همسان سازی دوره آماری ncep و مشاهداتی استفاده کردید؟

به نظرم این روش میتواند راهگشا باشد چون به هرحال مناسب است که طول دوره ی مشاهداتی با داده های ncep از نظر زمانی و تعداد سالها باهم برابر باشد. البته با استناد به پاسخ قبلی که عرض کردم. تغییرپذیری رفتار اقلیم را در دوره ی کوتاه‌مدت تری کالیبره میکند . به نظرم اگر تغییرات داده های سناریو دوره آینده نسبت به دوره پایه مدل (منظور rcp ها)، نسبت به این تغییرات دوره آماری پایه حساسیت بالایی نشان ندهند (چون دوره اماری پایه باید یکسان در نظر گرفته شود)، این روش میتواند قابل استناد باشد. در این ارتباط مقالاتی را جستجو کنید که تایید کننده کتبی کار شما باشد.

 

  • میثم صدریان زاده
    ممنون از پاسخ و راهنمایی شما، در خصوص همسان سازی صرفا داده های ncep را پس از بازگشایی در اکسل و دادن تاریخ از 1/1/1961 پاک میکنم. در مورد مقاله در این مورد هنوز نتوانسته ام در این خصوص موردی پیدا کنم.اگر احتمالا به چشم شما خور د ممنون می شوم برای بنده هم ارسال کنید. سپاسگزارم از راهنمایی شما.
0
0

با سلام و ادب..

ممنون از ارتباط شما . موفق باشید .

نمایش 3 نتیجه
پاسخ شما

برای ارسال لطفا ابتدا وارد خود شوید.

لطفا صبر کنید