با سلام و ادب خدمت مخاطبین عزیز و دوست داشتنی!

تا بدین لحظه (تیرماه 1398 خورشیدی) بیش از 4 هزار پست در شبکه های اجتماعی انجمن تخصصص مهندسی علوم آب منتشر شده است. با توجه به کیفیت بالای پست های منتشر شده، بر آن آمدیم که تمام پست های منتشر شده در یک هفته را روز جمعه در یک پست مستقل با عنوان “تازه ها” هر هفته منتشر کنیم تا عزیزانی که در طی یک هفته فرصت مطالعه و مشاهده پست های شبکه های اجتماعی ما را نداشتند چیزی را از دست نداده باشند. فعلا چیزی که در پی آزمایش آن هستم، یک مگاپست است که در آن بتوانم به دلخواه در مورد چیزی کوتاه یا به مشروح بنویسم. پس با هم اولین تازه ها را شروع می کنیم. حتما نظرات خودتون رو با ما در میان بگذارید.


مزرعه خورشیدی شناور!

پژوهشگرانی از کشورهای نروژ و سوئیس پیشنهاد کرده اند برای توقف روند گرمایش زمین، مزارع خورشیدی شناور نظیر مزارع ماهی شناور بزرگ عظیمی ساخته شود که کربن‌دی‌اکسید را از آب دریا استخراج و متانول تولید می‌کنند. آن‌ها از سلول‌های فتوولتاییک که می‌توانند انرژی خورشیدی را به برق تبدیل کنند، استفاده خواهند کرد که درنهایت انرژی مورد نیاز برای تولید هیدروژن و استخراج کربن‌دی‌اکسید از آب دریا خواهد بود. سپس گازهای تولیدشده واکنش نشان خواهند داد تا متانولی را تشکیل دهند که می‌تواند مجددا به‌عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد. این تجهیزات را می‌توان در مناطقی که ارتفاع امواج کمتر از ۷ متر و احتمال وقوع طوفان کم و عمق آب کمتر از ۶۰۰ متر باشد مکان مناسبی است؛ مناطقی که جزایر بتوانند به‌خوبی در آن‌ها لنگر بیندازند.  بر این اساس، سواحل جنوب شرقی آسیا، شمال استرالیا و خلیج فارس برای این کار مناسب هستند (منبع).

پانوشت: قدیما خیلی هنر می کردند ماهی از دریا صید می کردند، الان دارن کربن‌دی‌اکسید استخراج می کنند. این فرصت عظیم و خدادای که توی خلیج فارس برای ما پیش اومده رو نباید از دست داد.


انقراض گیاهان توسط انسان

انسان‌ها ۶۰۰ گونه گیاهی را در ۲۵۰ سال گذشته منقرض کرده‌اند. تجزیه‌و‌تحلیل موارد انقراض گیاهان در سرتاسر جهان که به‌وسیله‌ی دانشمندانی از باغ گیاه‌شناسی سلطنتی کیو و دانشگاه استکهلم مستندسازی شده بود، نشان داد که از زمان انقلاب صنعتی، ۵۷۱ گونه‌ی گیاهی شناخته‌شده به‌کلی از حیات وحش ناپدید شده‌اند. این تعداد بیش از دو برابر مجموع پرندگان، پستانداران و دوزیستانی است که طی همین دوره‌ی زمانی منقرض شده‌اند. انقراض گیاهان با سرعتی معادل ۵۰۰ برابر نرخ‌های طبیعی انقراض گونه‌های گیاهی یا نرخ طبیعی کاهش گونه‌ها قبل از بروز مداخلات بشری اتفاق افتاده است (منبع).

پانوشت: انسان ها (بهتره بگيم آدم ها) كم كم نسل خودشون رو هم منقرض ميكنن.


گل رز و تصفیه آب

دستگاه جدید جمع‌آوری و تصفیه‌ی آب که در دانشگاه تگزاس توسعه پیدا کرده، با الهام از ساختار گل رز مهندسی شده و پیشرفت مهمی در زمینه‌ی روش‌های جدید تصفیه‌ی آب محسوب می‌شود. هر ساختار گل‌مانند کمتر از دو سنت هزینه دارد و می‌تواند در هر ساعت، بیش از نیم گالن آب تصفیه‌شده را به‌ ازای یک متر مکعب آب ناخالص تولید کند (منبع).

پانوشت: در بیشتر فرهنگ ها گل رُز نماد عشق است. الان ارزشش بیشتر از این ها شده!


نیروگاه سوخت فسیلی نکا و نیروگاه خورشیدی ابوظبی!

پروژه‌‌ی خورشیدی نور ابوظبی در امارات متحده‌‌ی عربی با مجموع ظرفیت 1177 مگاوات، بزرگ‌ترین سایت نیروگاه خورشیدی در حال فعالیت جهان به‌‌شمار می‌‌آید. جالب است بدانید که نیروگاه شهید سلیمی نکا دارای ظرفیت 2214 مگاوات‌ می باشد که 6 درصد برق کشور را تامین می کند (عددها را مقایسه کنید!) پروژه‌‌ی نور در ابوظبی با بودجه‌‌ی دولتی احداث نشده و حاصل سرمایه‌‌گذاری کنسرسیومی مشترک میان شرکت برق ابوظبی و شرکت ژاپنی ماروبنی (Marubeni) و کارخانه‌‌ی ساخت پنل خورشیدی جینکو (Jinko Solar) است.

این پروژه ۸۷۰ میلیون دلار ارزش دارد و برق حاصل‌‌ از آن با قیمتی حدود ۲.۴ سنت در ازای هر کیلووات‌‌ساعت به شرکت آب‌ و برق امارات (EWEC) فروخته می‌‌شود. این قیمت خود رکوردی برای کمترین هزینه‌‌ی تولید برق در میان تمام نیروگاه‌‌های خورشیدی جهان است. پیمانکار این پروژه شرکتی هندی با نام Sterling & Wilson است که تعداد کارمند مشغول‌ به‌ کار در اوج روزهای کاری این شرکت، گاهی به ۳۰۰۰ نفر نیز می‌‌رسید. قابل ذکر است که موافقت‌‌نامه‌‌ی اولیه‌‌ی دیگری نیز برای احداث نیروگاه 2600 مگاواتی خورشیدی در مکه‌‌ی عربستان در دست بررسی است (منبع).

پانوشت: نصف نیروگاه نکا برق تولید می کنه. با اینهمه کویر و بیابونی که ما داریم به راحتی می تونیم بی نیاز از سوخت های فسیلی بشیم اما صد حیف …


کاهش تولید زباله با آبسردکن

اگر در کشور ما، آبسردکن‌ها به مرور جمع شدند یا می‌شوند و جای خود را به خرید آب معدنی از مغازه‌ها یا فروشگاه‌ها داده‌اند، در اروپا اتفاق دیگری در حال وقوع است! راه حل عملی شهرداری وین (شهری در اتریش) برای کاهش تولید زباله ناشی از بطری های آب معدنی، نصب آبسردکن در خیابان است (منبع).

پانوشت: منو یاد سقاخونه های قدیمی انداخت که اهالی و کسبه برای آب دادن به رهگذران تشنه درست می‌کردند. واقعا قدیما فکر همه چیز رو کرده بودند.

تازه های این هفته هم تموم شد. امیدوارم خوشتون اومده باشه. از دیدن نظرات شما انرژی میگیرم. منتظر تازه های شما و همچنین پیشنهادات شما در کامنت ها هستم.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
حیدری
20:28 - 1398/05/04
پاسخ دهید

بنده می خوام با توجه به مصارف اداره مون (ابیاری فضای سبز (مثال گرم و مرطوب ۷-۱۲ لیتر برای هر مربع ) ،آشپزخانه ؛ رستوران ،کارواش خودروها، شستشوی محوطه، مصارف متفرقه ، نظافت ساختمان اداری ، بهداشتی و .‌‌.. ) ببینم آیا مصارف قابل قبولی داریم یا بالاتر از است ، میتونین اطلاعاتی در اختیارم بزارین یا رفرنس برای مطالعه معرفی بفرمایید . سپاسگزارم

    آرش ازکیا
    21:36 - 1398/05/04
    پاسخ دهید

    با سلام
    می تونید کتاب «آبرسانی شهری» امیر تائبی یا جلال اشفته رو مطالعه بفرمایید

abbas
01:54 - 1398/04/23
پاسخ دهید

با سلام بار تبه 218 منابع روزانه کرمان قبول میشم.شبانه پاکدشت چند درصد احتمالش هست قبول شم

    عرفان نوظهور
    02:14 - 1398/04/23
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب
    شبانه پردیس ابوریحان دانشگاه تهران احتمالش صفر است
    218 روزانه کرمان 60 درصد است

لطفا صبر کنید