بحران کمبود آب

پیش بینی ها حاکیست تا ۱۲ آوریل یعنی کمتر از سه ماه دیگر ذخایر آب شرب در کیپ تاون پایتخت آفریقای جنوبی به اتمام می رسد. شهر ساحلي كيپ تاون در آفريقاي جنوبي، شهري كه دور تا دور آنرا دريا فراگرفته است، اولين شهر مدرن است كه بعلت كاهش باران و خشكسالي تا يكصد روز ديگر به نقطه پايان ذخاير آب آشاميدني خود مي رسد. مسئولین شهر از مردم این شهر خواسته اند تا مصرف آب را در این شهر به زیر 600 میلیون لیتر در روز برسانند. پیش از این هدف مصرف آب شهری قرار بود به زیر 700 میلیون لیتر در روز برسد. مصرف آب در این شهر از 685 میلیون لیتر در هفته قبل به 754 میلیون لیتر افزایش یافته است. مسئول آب و فاضلاب شهر کیپ تاون در بیانیه ای از مردم خواست تا مصرف آب خود را با توجه به شرایط آب و هوایی تنظیم کنند. در این بیانیه آمده است که سطح آب سدها به 23% کاهش یافته است. با توجه به این امر که 10% آب باقی مانده در سدها عمدتا غیرقابل استفاده است و ما تنها 13% از آب موجودی سدها را برای مصرف شرب و شهری داریم. اما این تنها جنوب افریقا نیست که با خشکسالی و بحران کمبود آب آشامیدنی روبروست؛ شهرهای زیر نیز به شدت در خطر کمبود آب آشامیدنی قرار گرفته است.

حتما بخوانید  حکمرانی خوب و مدیریت آب

در این نوشته شهرهای بحران زده ای را به شما معرفی می کنیم که به شدت با خطر خشک شدن منابع آب آشامیدنی شان روبرو هستند. میلیون ها انسان ممکن است در آینده به خاطر خشکسالی ها و نداشتن آب آشامیدنی به مشکل مواجه شوند. بحران کمبود آب اخیراَ ۴۰ درصد از جمعیت جهان را متاثر ساخته و انتظار می رود به خاطر گرمایش جهانی افزایش هم بیابد. سازمان ملل متحد گفته که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ از هر چهار نفر جمعیت زمین، یکی از آنها با کمبود مزمن و یا دائمی آب روبرو شود.

سائو پائولو

در کلان شهر سائو پائولو در برازیل ۲۰ میلیون انسان زندگی می کنند. کارشناسان سازمان ملل متحد گفته اند که این شهر ۳۱ درصد از آب آشامیدنی اش را به خاطر نشت و سرقت از پایپ ها هدر می دهد؛ البته در مقایسه با ایالات متحده که ۱۶ درصد است. این شهر در سال ۲۰۱۵ بدترین خشکسالی و بحران کمبود آب را تجربه کرد که در ۸۰ سال قبل بی سابقه بود. مردم فقط ۱۲ ساعت در روز آب دارند.

بحران کمبود آب

لیما

در این شهر کشور پرو سالانه فقط هفت میلی متر باران می بارد. انتظار می رود با گرمایش بیشتر زمین یخچال های طبیعی آند نیز از بین بروند. برای رفع بحران کمبود آب در این شهر از حوزه آبی آند استفاده شود. لوله های ضخیم از مه یا دم اقیانوس آرام برای تهیه آب نصب شده و ساکنان مناطق تپه های ساحلی از آن چشم پوشی می کنند.

حتما بخوانید  بررسی ابعاد بحران آب در سطح بین المللی

بحران کمبود آب

عمان

عمان پایتخت اردن هیچ منبعی نزدیک آب ندارد و به طور مرتب خشکسالی و بحران کمبود آب را تجربه می کند. اما قسمت های پایین آن در زمان باران های شدید زیر آب می رود. آب این شهر بیشتر برای آبیاری استفاده می شود و هجوم پناهجویان از کشورهای همسایه مخصوصا سوریه فشار اضافی بر ذخایر آبی اش آورده است. دولت در حال پیشبرد پروژه خطوط آبرسانی جدید و تامین اش از دریای سرخ است.

بحران کمبود آب

مکسیکو سیتی

با وجود بارش های سنگین که در هر فصل بارانی می آیند، کلان شهر مکسیکو سیتی با ۲۱.۳ میلیون نفر، به آب های زیرزمینی وابسته است و مدتهاست ساکنان اش با کمبود آب روبرو هستند. بندی هم که روی یک جهیل سابق ساخته شده، در معرض سیل قرار داد. استفاده بیش از حد از سیستم واترپمپ باعث فرونشینی شهر می شود. تلاش می شود دوباره منابع آبی از رودخانه های دره های نزدیک تامین شود.

بحران کمبود آب

ملبورن

شهر ملبورن استرالیا از “خشکسالی هزاره” رنج می برد که در میانه ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۹ بود. این یکی از بدترین زمان های خشک سالی بود که حتی بر شهرهای پرت، آدلاید و سیدنی نیز تاثیر گذاشت. از آن زمان مصرف سرانه آب در ملبورن به نصف رسید و دستگاه های نمکزدایی و تصفیه و بازیافت آب ایجاد کرد. خشکسالی و گرمایش زمین در آسترالیا باعث آتش سوزی های بزرگ می شود.

حتما بخوانید  تاریخچه مهندسی آب و مدیریت آن

بحران کمبود آب

کابل

پایتخت افغانستان که زمانی فقط برای حدود یک میلیون انسان ساخته شده بود، حالا براساس سنجش دولت امریکا میزبان ۴.۶ میلیون انسان است. زمستان های خشک غیرمعمول و رشد بی سابقه جمعیت این شهر را به شدت با بحران کمبود آب روبرو کرده است. آنهایی که می توانند، چاه های آب غیرمنظمی را حفر می کنند که باعث کاهش آب زیرزمینی شده و احتمال فرونشستن شهر را زیادی می کند.

بحران کمبود آب

در خصوص شهرهای ذکر شده، باید در نظر داشت از همه جاها بیشتر و زودتر با کمبود آب روبرو می شوند. افزایش جمعیت در شهرها باعث شده که سیستم خدمات آبرسانی به شدت تحت فشار قرار گیرد؛ از جانبی هم بارندگی بسیار کم شده و میزان استفاده و هدر دادن آب بسیار بالا رفته است.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
هنوز هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

لطفا صبر کنید