ترجمه شده توسط محسن محمدرضاپور – واحد پژوهشی انجمن تخصصی مهندسی علوم آب

Iran’s water crisis the product of decades of bad plannig

تکنیک های کشاورزی ناکارآمد، یارانه های سنگین برای آب و عدم برنامه ریزی بلند مدت، خطر کمبود منابع آب شیرین را در ایران با خطر جدی مواجه می کند. با شروع تابستان چندین شهر ایران برای اجرای سهمیه بندی مصرف آب برنامه ریزی می کنند. اما کارشناسان هشدار می دهند که وضعیت منابع آبی در ایران به احتمال زیاد بدتر از سال های پیش خواهد بود.

توضیحات اشکال زیر

شکل اول نشان دهنده نرخ تامین تقاضا برای مصرف آب را نشان می دهد که هر چه این نرخ به بالا (Extremly High) حرکت کند نشان دهنده وضعیت نابسامان مدیرت منابع آبی کشور است.
شکل دوم نشان دهنده سرانه مصرف سالانه آب در جهان می باشد که هر چه به سمت بالا (High) حرکت کند نشان دهنده مصرف زیاد منابع آبی کشور  است.

تفسیر اشکال زیر

همانطور که مشاهده می کنید هم سرانه مصرف سالانه آب در کشور ما بالاست و هم نرخ تامین تقاضا برای مصرف آب. این یعنی ورود به دوره ای جدید از خشکسالی در ایران. اگر نگاه دقیق تری به شکل ها بیندازیم می بینیم که ایالات متحده آمریکا با اینکه سرانه مصرف سالانه آب در کشورش بالاست اما  نرخ تامین تقاضا برای مصرف آب پایین است و این یعنی مدیرت پایدار منابع آب، که حلقه گمشده و مشکل اساسی کشور ما عدم توجه به مدیریت پایدار منابع آب می باشد که به طور مستقیم به چگونگی انتقال آب، زهکشی مزارع و مدیریت تامین و توزیع آب شهری و روستایی مرتبط است. 

حتما بخوانید  از یاد رفته

منتظر نظر شما در این باره هستم

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
Jennis
01:10 - 1395/03/08
پاسخ دهید

Wad#,&e8220;Azure App Engine” is just an Open Source Lokad.CQRS App Engine running within Windows Azure Worker Role, while taking advantage of features provided by the Fabric.

طراحی سایت خبری
11:00 - 1393/06/17
پاسخ دهید

خیلی خوب و عالی بود

سید محمود شکوهی
11:07 - 1393/06/13
پاسخ دهید

بنده هم موافق تماس تلفنی هستم ولی به نظرم برای برقرار ارتباط می شه از یاهو مسنجر استفاده کرد ولی اگر امکان برقراری ارتباط با یاهو مسنجر نیست در زیر همین پیام اطلاع دهید تا با شما تماس بگیرم...
 یاحق

    محسن محمدرضاپورطبری
    11:07 - 1393/06/13
    پاسخ دهید

    پروژه های کار شده ای که خودتون انجام داده باشید، کارهای تحقیقاتی و پژوهشی از قبیل آموزش نرم افزار های تخصصی زهکشی، گزارش کارهای مهندس آب، ترجمه مقالات لاتین در مورد مهندسی آب، مباحث کنکوری که مثل بنده در سایت منتشر می کنم و .... مواردی متعددی که در زمینه مهندسی آب وجود داره و ایده و طرح و پژوهشش ماله خودِ شماست و از جایی کپی نشده است.

    من در یاهو مسنجر اکانتی ندارم

در جواب محمد
19:37 - 1393/06/12
پاسخ دهید

شما اگه لینک لاتین که مدیر سایت ابتدا متن گذاشته رو سرچ کنید به منبعش خواهید رسید.

سید محمود شکوهی
19:07 - 1393/06/12
پاسخ دهید

دقیقا با جمله شما موافقم که گفتید ساخت سد سیاسی است
دیروز با استادم در حال بحث و گفتگو بودم که که گفت رتبه ایران در سدسازی در جهان اول است!!!
شاید در اول این خبر خوشحال کننده باشد ولی کاملا در واقعیت نگران کننده است یکی از بزرگترین مشکلات شهر ما یعنی رشت ارتباط فاضلاب با رودخانه اصلی است به طور مثال رود گوهررود تقریبا از وسط رشت عبور می کند و به تالاب انزلی می رود و جالب است که دقیقا فاضلاب منطقه ما مستقیم در آن ریخته می شود و این فاجعه است به طوری که عبور از کنار آن بسیار مشمئز کننده است جالب است که در چند سال قبل وام جهانی به آن تعلق گرفت و جالب تر اینکه این بودجه غیب شد!!!
امیدواریم در این دولت جدای از مثال سیاسی کمی به بحث فاضلاب و سیستم های نوین گوشه چشمی بشود ان شاالله

محمدی
18:12 - 1393/06/12
پاسخ دهید

ممنون بهتر بود لینک اصلی این خبر را هم می گذاشتید

الهام
12:54 - 1393/06/12
پاسخ دهید

با سلام.

متاسفانه مدیران برای حل مشکل راههای بدتری برگزیده اند. انتقال آب بین حوزه‌ای. و ایجاد سدهای فراوان بر روی رودخانه های پر اب بدون در نظر گرفتن پتانسیل رود

    محسن محمدرضاپورطبری
    12:54 - 1393/06/12
    پاسخ دهید

    هدف از ساخت بیشتر سدهای ایران سیاسی است و برای کسب آراست. ای کاش کمی مسئولین به فکر مردم بودند.

لطفا صبر کنید