آیا من در مهندسی آب یک گیگ هستم؟

به طور کلی Geek (گیک) به فردی با رفتارهای غیر متعارف گفته می‌شود اما امروز، به فردی متخصص گفته می‌شود که کارش را نه به خاطر کسب درآمد، بلکه به خاطر عشق به آن کار انجام می‌دهد و همین اشتیاق به کار باعث می‌شود که برای یادگیری و پیشرفت شب و روز نشناسد! به عبارت دیگر، یک گیک به فردی گفته می‌شود که شور و هیجان وصف ناپذیری در مورد یک چیز خاص مثلاً فناوری های روز دنیا دارند و همه جنبه‌های زندگی شخصی ایشان حول این محور می چرخد. امروز می خواهم درباره گیگ بودن در مهندسی آب بنویسم. آیا من در مهندسی آب یگ گیک هستم؟!

بیاییم این مفهوم را در عرصه مهندسی آب بسط دهیم. در میان انبوهی از فارغ التحصیلان و اساتید حوزه مهندسی آب و محیط زیست در کشور، چند نفر به معنای واقعی کلمه یک گیک هستند؟ چند نفر به معنای واقعی کلمه عاشق مهندسی آب هستند؟ چند نفر برای پیشرفت و توسعه بخش آب کشور، شب و روز نمی شناسند؟ یک گیک هیچ وقت خسته نمی شود، همیشه به دنبال رفع باگ های نرم افزارها و مدل های مهندسی آب هست، گاهی اوقات برای دل خودش کُد می زند، تحقیق می کند و به کلاس دانشگاه بسنده نمی کند. یکی از چیزهایی که گیک های مهندسی آب را از افراد دیگر این رشته متمایز می کند، تعهد آنها به کاری است که انجام می دهند. به عبارت ساده تر، آنها همیشه به دنبال این هستند که اولین کسی باشند که اخبار جدید در زمینه مهندسی آب و محیط زیست را می دانند. آنها برخلاف دیگر محصلین و اساتید این رشته، به رشته شان شخصیت می دهند نه اینکه از رشته شان شخصیت بگیرند. افرادی که در زمینه مهندسی آب گیک هستند، هر روز صبح با ذوق و شوق از خواب بیدار می شوند تا کارهای جدید در زمینه مهندسی آب و محیط زیست انجام دهند.

دغدغه آنها در زمینه آب وصف ناپذیر هست. برای مشکلات آب کشور به غصه خوردن بسنده نمی کنند، بلکه خودشان وارد عرصه کاروزار می شوند. گیک ها عاشق حل کردن مشکلات هستند. وقتی گیکی می تواند مشکلی را با موفقیت حل کند، این به معنی یک موفقیت بزرگ برای او است و این در حالی است که برای رسیدن به این موفقیت از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. اکثر گیک ها به خاطر غروری که دارند دوست دارند در موضوع کاری خود شماره 1 باشند.

یکی از مسائلی که گیک ها را از سایر افراد جامعه مجزا می سازد، علاقه زیاد ایشان به یادگیری چیزهای جدید است. زمانیکه ایشان با چیز جدیدی رو به رو می شوند که از آن سر در نمی آورند، سعی می کنند نحوه کار با آن را یاد گرفته و به سرعت خود را با شرایط جدید تطبیق دهند. به عبارت دیگر زندگی کردن با یک گیک، معادل است با زندگی با فردی که به محض مواجهه با یک مشکل در مسیر زندگی، نا امید نمی شود و تمام تلاش خود را برای رفع آن به کار خواهد بست

آن موقع که ما در دوره کارشناسی مهندسی آب تحصیل می کردیم، در فضای اینترنت می توانم به جرات بگویم که خوراک علمی مناسبی در رشته مهندسی آب یافت نمی شد. کسی پیدا نمی شد که اطلاعات خودش را با دیگران به اشتراک بگذارد. آن موقع واقعا از چنین مشکلی رنج می بردم. با خودم گفتم اگر به دنبال تغییر در جامعه هستم، از خودم باید شروع کنم. این مجموعه که امروز به نام انجمن تخصصی مهندسی علوم آب مشاهده می کنید، نتیجه دغدغه آن سال های دور است که امروز تبدیل به استارتاپی در عرصه مهندسی آب و محیط زیست شده است.

شاید بتوان گفت که یک گیگ مهندسی آب، به دنبال گفتمان سازی در عرصه مدیریت آب کشور هستند. با کارهای ضربتی موافق نیستند، به شعار و حرف زدن های پی در پی راضی نمی شوند. همواره در روزنامه‌ ها، مجلات و سایت‌های اینترنتی به دنبال اخبار مرتبط با موضوع کاری خود هستند و سعی می‌کنند در همایش ها و کنفرانس های مربوطه نیز شرکت کنند تا مبادا از رقبای خود عقب بمانند.

آیا شما در مهندسی آب یک گیگ هستید؟! نظر شما چیست؟

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
براتی
10:21 - 1395/10/22
پاسخ دهید

با سلام و قت بخیر
مطابتون واقعا جالب بود و البته درست. من واقعا با آن قسمتی که در مورداشتراک مطالب است موافق هستم البته هنوز هم در ایران این مورد به صورت کامل همگانی نشده اکثر افراد دانسته هایشان را برای خودشان نگه میدارند از اساتید محترم بگیرید تا افراد عادی تر اما به هر ترتیب توقع ما از کسانی مثل اساتید آموزش هست چون خودشان این اسم و رسم رو انتخاب کرده و فرض ما بر این است که کاملا قوانین آن را پذیرفته اند ولی در عمل چیز دیگری است ...

    محسن محمدرضاپورطبری
    10:48 - 1395/10/22
    پاسخ دهید

    متشکر از نظر شما
    از اینکه نظرات خود را با ما به اشتراک گذاشتید، صمیمانه سپاسگزارم

لطفا صبر کنید