در شرایط امروز که دنیا به سمت پیشرفت علم و تکنولوژی است ؛ علومی که به اطلاعات ، پردازش آن و مهندسی سامانه های اطلاعاتی می پردازند ؛ از اهمیت بالایی برخوردار هستند . هیدروانفورماتیک از شاخه های علم انفورماتیک است که بر اطلاعات و فناوری های امروزه در حوزه آب ، جهت تولید دانستنی های جدید ، تمرکز دارد . در واقع این علم به دنبال اصلاح و دگرگونی در استخراج اطلاعات در جهت کشف دانستنی است و سپس مدیریت نتایج کسب شده .بنابراین می توان گفت که علم هیدروانفورماتیک به دنبال ادغام و یا ایجاد پیوند تمام علوم مرتبط به آب ( هیدرولیک ، هیدرولوژی ، مهندسی محیط زیست و دیگر شاخه های علوم آب ) است .علم هیدروانفورماتیک در صدد تشخیص مشکلات مدیریت آب و پروسه تصمیم گیری درباره آنهاست . از آنجایی که در اکثریت مناطق جهان ، مشکلات مدیریت آب به طور عمده موجود می باشد و درحالیکه دسنرسی به منابع و گسترش راه حل های تکنیکی و فنی در دست عده معدود ؛ لذا اینجاست که اهمیت علومی نظیر هیدروانفورماتیک احساس می شود . علمی در واقع در پاسخ به این سوال بوجود آمده است : فناوری چگونه می تواند در برنامه ریزی منابع آب راه گشا باشد ؟

برای مثال ساخت یک مخزن بزرگ آب را در نظر بگیرید . سوال اینجاست که آیا مخزن مورد نظر باید احداث شود یا خیر ؟ حتی اگر هدف این پروژه تامین آب شهرها ، کشاورزی ، تولید برق و یا حفاظت از پایین دست در برابر سیل باشد، این برنامه در مواجه با مسئله حق و حقوق آبی در درگیری های سیاسی و ملی یا در ابعاد کوچکتر در حد استانی است که باعث می شود روند تصمیم گیری نه تنها برای دهه ها ادامه یابد ، بلکه منجر به ایجاد یک بن بست سیاسی شود . هیدروانفورماتیک برای برنامه ریزی و مدیریت زیرساخت ، منابع اطلاعاتی قابل اتکا به منظور پشتیبانی تصمیم گیری مبتنی بر فناوری اطلاعات (IT) فراهم می کند .

حتما بخوانید  فوت و فن اپلای کردن

ژورنال هیدروانفورماتیک با برگزاری کنفرانس های دو سالانه ، خروجی های این تحقیقات را برای تبادل ایده ها در اختیار محققین قرار می دهد .برنامه اراسموس مونداس (EMA) به تازگی بورس هیدروانفورماتیک را به لیست مسترهای (EMMC) خود اضافه کرده است  .

پدیده انسو هیدروانفورماتیک

بنیاد اراسموس

بنیاد اراسموس ، یکی از معتبرترین سازمان های اعطای بورسیه به دانشجویان خارج از اتحادیه اروپاست که با هدف بهبود کیفیت فضای آموزشی در اتحادیه اروپا سعی در تحکیم تقابل فرهنگ های مختلف به خصوص در زمینه آیین ها و زبان دارد . در این سازمان دانشجویان در برنامه های مختلف به صورت فرصت مطالعاتی (sabbatical) ( به مدت 12-3 ماه ) و یا بورس نیمه یا کامل در یک یا چند دانشگاه یا انستیتو و بین یک یا چند کشور اتحادیه اروپا به صورت مشترک به تحصیل می پردازند . میزبانان این بنیاد کشورهای بلژیک ، ایتالیا ، اسپانیا ، دانمارک ، لیتوانی ، سوئد ، استونی ، لوکزامبورگ ، جمهوری چک ، فنلاند ، مالت ، آلمان ، فرانسه ، لهستان ، مجارستان ، قبرس ، لتونی ، انگلیس ، یونان ، پرتغال ، اتریش ، هلند ، اسلواکی ، اسلونی ، بلغارستان و رومانی هستند که آماده پذیرش دانشجویان از سراسر جهان مخصوصا کشورهای آسیایی و کشورهای فقیر آفریقایی هستند .

حتما بخوانید  اهمیت پيش‌بينی در هيدرولوژی و متغییرهای اقلیمی

ایران در اراسموس

خوشبختانه به تازگی نام ایران هم در پروژه ای مشترک بین ایران ، عراق و یمن به نام سلام2 در لیست کشورهایی قرار گرفت که می توانند پذیرش این بنیاد را داشته باشند. خانم سارا بهنام (iran@em-a.eu) نماینده ایرانی در سازمان اراسموس هستند .

از دیگر ویژگی های اراسموس می توان به این نکته اشاره کرد که هر سال تعدادی رشته و پروژه خاص ساپورت مالی می شوند . در سال های اخیر با توجه به اهمیت مسئله آب بورسیه های قابل توجهی به این فیلد تعلق گرفته . در دنیای امروز هیدروانفورماتیک توانسته توجه جامعه جهانی محققان و صاحبان مشاغل را به خود جلب کند به طوریکه برنامه های تکمیلی بسیاری توسط موسسات برجسته در حال گسترش است . یکی از این برنامه ها بورس هیدروانفورماتیک با عنوان کامل Euro Hydroinformatics and Water Management است که در شاخه اصلی Science , Mathematics and computing قرار دارد .

علاقه مندان به حضور در این برنامه ها و دریافت بورس می توانند در سایت اراسموس ثبت نام کرده با ارائه یک پروپوزال و CV و همچنین  Motivation Letter قوی و شرکت در مصاحبه غیرحضوری از شرایط این سازمان بهره مند شوند . لازم به ذکر است که مهلت اپلای با توجه به نوع رشته ، از ماه دسامبر تا فوریه هر سال است و سال تحصیلی هم بین آگوست و سپتامبر .

حتما بخوانید  آیا تغییر اقلیم به راستی بر افزایش خشکسالی تاثیر گذار خواهد بود؟

و چند نکته کوتاه :

  • از جملات ثقیل انگلیسی به خصوص در motivation letter  استفاده نکنید .
  • مثبت بنویسید و فراموش نکنید که CV درباره گذشته و پروپوزال درباره آینده .
  • CV خود را بلند نویسید ، مختصر و مفید ، نهایتاً یک صفحه . موجز نوشتن نظر خواننده رزومه شما را جلب خواهد کرد .
  • پروژه+ Erusmus برای داوطلبان دکترا در نظر گرفته شده است .
  • پروژه ماری کوری (Marie Skłodowska Curie) برای داوطلبان مقاطع دکترا به بالا طراحی شده است .
مهتاب محمودزاده
در هر چیزی تفکری است
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
محمدی
15:46 - 1397/07/28
پاسخ دهید

با سلام و خسته نباشید. ببخشید من فارغ التحصیل مقطع دکتری مهندسی آب هستم. خواستم بپرسم برای فارغ التحصیلان دکتری هم میشه از این بورس مثلا برای پسادکتری استفاده کرد؟ در کل سوالم ین است که بنده چطوری میتوانم از این بورس استفاده کنم.خیلی ممنون. خداقوت

Ahmad
20:40 - 1397/01/06
پاسخ دهید

خانوم محموزاده امکان هستش این موضوعی که مطرح کردم رو پیگیری کنید و اطلاع دهید یا کسی رو میشناسین که بتونه کمکم کنه. سپاس گذارم

    محسن محمدرضاپورطبری
    01:08 - 1397/01/07
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب
    ممنون از نظر شما
    می تونید با لینکی که درون متن اشاره شده ارتباط برقرار کنید.
    موفق باشید

ahmad
13:06 - 1396/12/22
پاسخ دهید

از پاسخگویتون سپاس گذارم، حالا منظورم از دو نفر این که اسم دوتا دانشجو برای ارسال پروپوزال باشه و باهم همکاری داشته باشن

    مهتاب محمودزاده
    13:34 - 1396/12/22
    پاسخ دهید

    وقت تون بخیر
    متاسفانه نمی تونم به قطع پاسخ سوال تون رو بدم . تا جایی که من اطلاع دارم برای فرصت مطالعاتی می توانید با یکی از اساتید خود مشترکا پروژه را ارائه دهید .

ahmad
22:11 - 1396/12/21
پاسخ دهید

باسلام، دانشجوی ارشد میباشم، جهت ارسال پروپوزال میشه دونفری ارسال کرد بدین ترتیب که اسم هردونفر تو پروپوزال ذکر شود؟

ahmadd
22:05 - 1396/12/21
پاسخ دهید

با سلام،  دانشجوی ارشد می باشم. برای ارسال پروپوزال میتوان دونفری اقدام کرد بدین صورت که اسم هر دونفرهم تو پروپوزال ذکر بشه؟

ahmadd
22:00 - 1396/12/21
پاسخ دهید

با سلام، برای ارسال پروپوزال میتوان دونفری اقدام کرد بدین صورت که اسم دونفر باشه؟

    مهتاب محمودزاده
    22:43 - 1396/12/21
    پاسخ دهید

    سلام
    وقت تون بخیر
    اگر برای پروژه فرصت مطالعاتی اقدام کنید بله می توانید از اسم خودتون و برای مثال استادتون استفاده کنید ولی در زمینه اقدام برای دکترا ، خیر .

maryam
12:00 - 1396/12/18
پاسخ دهید

با سلام و احتراممن دانشجوی ارشد هستم، منم میتونم از بورس هیدروانفورماتیک استفاده کنم؟ از اساتید دانشگاه میتونم به عنوان راهنمای پروپزالی که ارسال میکنم اسمی بیارم؟؟ممنون

    مهتاب محمودزاده
    12:52 - 1396/12/18
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب و روزخوش
    فرمودید دانشجوی ارشد هستید . اگر در حال حاضر علاقه مند به بورس هستید باید در پروژه فرصت مطالعاتی شرکت کنید که پروژه ایست بین رشته ای و بین دانشگاهی به این معنا که برای مثال دانشگاه شما با دانشگاه دلف هلند پروژه ای را برای مدت چند ماه به تصویب می رسانند که در این صورت شما می توانید از اسم اساتید خود در پروپوزال استفاده نمایید . ولی اگر منظور شما بورس دکتراست باید بعد از اتمام تحصیل خود در مقطع فعلی ، برای بورس اقدام نمایید که در این صورت شما به تنهایی با دانشگاه یا دانشگاه ها همکاری خواهید داشت و بورس خواهید شد .

لطفا صبر کنید