ویدیو های آموزشی باکیفیت

بلافاصله پس از پرداخت، ویدیوها به همراه لینک دانلود داده‌ها، فایل‌ها و تمرینات در اختیار شما قرار می گیرد

آپدیت همیشگی

خریداران قبلی می توانند به طور رایگان آپدیت های آینده را دریافت کنند

به صرفه، جامع و کاربردی

با تمرین های عملی خود را محک میزنید. البته شما تنها نیستید. منتور در تمام لحظه ها همراه شماست.

داستان شکل‌گیری دوره

نرم افزار HEC-HMS یک نرم افزار مدلسازی هیدرولوژیکی از نوع شبیه سازی (با قابلیت بهینه سازی پارامترها) است که توسط مرکز مهندسی هیدروبوژیکی ارتش آمریکا تولید شده است. این مدل برای کاربرد در محدوده وسیعی از نواحی جغرافیایی جهت حل دامنه وسیعی از مسایل، شامل منابع آب و هیدرولوژی حوضه های بزرگ و رواناب و سیلاب حوضه های آبخیز طبیعی یا شهری کوچک، توسعه یافته است. هیدروگراف های محاسبه شده توسط این مدل به طور مستقیم یا در تلفیق با نرم افزارهای دیگر برای اهداف مختلف مطالعات نظیر آبرسانی، زهکشی شهری، پیش بینی سیل و دبی جریان، تاثیر تغییر کاربری اراضی، طراحی سرریز سدها، مطالعات کنترل سیلاب و بهره برداری از سیستم مخازن به کار می رود.

ما با مثال های عملی آموزشی با طعم لذت رو فراهم کردیم که به راحتی بتونید این نرم افزار رو یاد بگیرید و برای کارها و پروژه هاتون استفاده کنید.به لطف خدا کارگاه آموزش نرم افزار HEC-HMS این بار نیز برگزار خواهد شد تا بتوانیم کمک هر چند کوچکی در توسعه و ترویج نرم افزارهای کاربردی در این سرزمین داشته باشیم.

ما تمام سعی خودمون رو در یادگیری و آموختن گذاشتیم. ما حتی به این فکر کردیم که تمام شرکت کنندگان در کارگاه آموزش نرم افزار HEC-HMS فقط به صورت عملی پروژه و مثال واقعی انجام دهند و وقت خودشون رو صرف یادداشت برداری از نکات مدرس نکنند. به همین منظور، آموزش صورت گرفته در این دوره، به طور ویدیویی ضبط می گردد و در پایان دوره در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت تا بارها بتوانند مطالب گفته شده در کارگاه رو مرور کنند و هیچ وقت یادشون نره. ما همچنین بعد از اتمام دوره هم شرکت کنندگان تنها نمی گذاریم و آپدیت های دوره که شامل ویدیوهای آموزشی اضافی می باشد رو برای تمام شرکت کنندگان دوره ارسال می کنیم.

ما حتی مبلغ دوره را به نحوی تعیین کردیم تا همه دانشجویان و مهندسین توان شرکت در این کارگاه را داشته باشند. سیاست گذاری انجمن تخصصی مهندسی علوم آب در برگزاری دوره های آموزشی، دریافت سود پایین در مقابل محتوا و کیفیت بالا می باشد. این سیاست برخلاف سیاست های موجود در موسسات آموزشی دیگر می باشد که معمولا حاشیه سود بالا را انتخاب می کنند. دلیل ما برای قیمت گذاری پایین دوره های آموزشی توانایی آموزش و ثبت نام تعداد بیشتری از افراد می باشد. بسیاری از افراد علاقمند به نرم افزارها و مدل های تخصصی مهندسی آب از عهده هزینه های ثبت نام در دوره های آموزشی حضوری که بسیار بالاست بر نمی آیند و چه بسا به خاطر عدم توانایی در پرداخت این هزینه های سنگین به علاقه خود پشت نمایند. ما با برگزاری دوره هایی با هزینه پایین به این دوستان امکان آموزش را خواهیم داد.

آموزش نرم افزار HEC-HMS

مطالعات مرتبط با آبرسانی، زهکشی شهری، پیشبینی سیلاب، دبی جریان و تاثیر تغییر کاربری اراضی برای مدیریت منابع آبی و کنترل حوادث طبیعی هستند. طراحی سیستم ‌های زهکشی مناسب، پیشبینی دقیق سیلاب‌ ها، ارتقای زیرساخت ‌های آبی و بهره‌  برداری از سیستم ‌های مخازن باعث کاهش خطرات سیلاب‌ ها و افزایش تأمین منابع آبی در مناطق مختلف می‌ شوند. این مطالعات نه ‌تنها به توسعه پایدار منابع آبی کمک می‌ کنند، بلکه از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز نقش مهمی در توسعه شهری و رفاه جامعه دارند. نرم افزار HEC-HMS به حل مسائل این حوزه کمک می کند. اگر به دنبال آموزشی کامل از این نرم افزار هستید، دوره آموزشی نرم افزار HEC-HMS انجمن تخصصی مهندسی علوم آب می تواند منبع خوبی برای شما باشد.

ابتدا به معرفی و کاربردهای نرم افزار HEC-HMS می پردازیم.

نرم افزار HEC-HMS

نرم افزار HEC-HMS ، یک ابزار کارآمد در زمینه مدل‌ سازی هیدرولوژیکی، برای تحلیل و پیش‌ بینی فرآیندهای بارش و رواناب در حوضه‌ های آبخیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. با ویژگی‌ هایی نظیر محیط گرافیکی قوی، قابلیت استفاده از معادلات هیدرولوژیکی متنوع، شبیه ‌سازی پیوسته جریان و اتصال به نرم‌ افزارهای جغرافیایی، نرم افزار HEC-HMS به مهندسان امکان مدل ‌سازی دقیق‌ و تحلیلی عمیق‌ از رویدادهای بارش و رواناب را فراهم می سازد. همچنین، امکان انجام تحلیل عدم قطعیت، تجزیه و تحلیل پیشبینی سیلاب، طراحی سدها و مدیریت منابع آب نیز از جمله کاربردهای این نرم‌ افزار محسوب می ‌شوند.

نرم افزار HEC-HMS برای شبیه سازی واکنش رواناب سطحی یک حوزه آبخیز نسبت به مقدار بارندگی معین، طراحی شده است. این نرم افزار می تواند دامنه وسیعی از نواحی جغرافیایی را پشتیبانی کند. همچنین نرم افزار HEC-HMS می تواند وضعیت رودخانه های حوزه های آبخیز بزرگ ذخایر آبی و هیدرولوژی سیلاب و رواناب حوزه های آبریز طبیعی و شهری را تحلیل کند.

این نرم افزار کتابخانه وسیعی از مولفه های هیدرولوژیکی از پیش تعریف شده را ارائه می دهد و تنظیم و سفارشی سازی مدل ها برای آبخیزها را آسان می کند. این امکان را به کاربران می دهد که سناریوهای تغییرات آب را در در نظر بگیرند و تاثیر شرایط آب و هوایی آینده را بر منابع آب ارزیابی کنند. این نرم افزار HEC-HMS ابزارهای آنالیز قدرتمندی از جمله بررسی فرکانس سیل، ارزیابی هیدروگراف و تحلیل سری های زمانی را ارائه می دهد و کاربران را قادر می سازد تا دیدی واقعی در رفتار یک آبخیزدار کسب کنند و تصمیمات آگاهانه در خصوص مدیریت منابع آب بگیرند.

استفاده از نرم افزار HEC-HMS برای مدیریت منابع آب شامل چند مرحله می باشد. اولا کاربر برای آبخیزداری مورد نظر باید داده هایی را در مورد اجزای مختلف هیدرولوژی مانند بارش، تبخیر و خواص خاک جمع آوری کند. اين داده ها را می توان از منابع مختلف از جمله ايستگاه های آب و هوا، تصاوير ماهواره ای و پايگاه های اطلاعاتی دريافت كرد. پس از جمع آوری داده ها، نیاز به پردازش و وارد شدن به نرم افزار HEC-HMS است.

در مرحله بعد کاربر باید با استفاده از نرم افزار HEC-HMS مدل هیدرولوژی ایجاد کند. اين امر شامل تعريف محدوده فضای آبخيزداری، تنظيم اجزای مورد نیاز و تعيين دوره شبيه سازی می باشد. این نرم افزار ابزارهای مختلفی برای کالیبراسیون مدل ارائه می دهد که به کاربران این امکان  را می دهد تا مولفه ها را تنظیم کرده و نتایج شبیه سازی شده را با داده های مشابه مقایسه کنند. پس از کالیبره شدن مدل می توان از آن برای تحلیل تعادل آب، شبیه سازی تاثیر سناریوهای مختلف و ارزیابی اثربخشی استراتژی های مختلف مدیریت آب استفاده کرد.

استفاده از نرم افزار HEC-HMS برای مدیریت منابع آب، مزایای متعددی را ارائه می دهد. اولا یک بستر جامع و یکپارچه برای مدل سازی هیدرولیک فراهم می کند و نیاز به ابزارهای چند نرم افزاری را از بین می برد. این کار باعث صرفه جویی در زمان و تلاش در مدیریت داده ها، تنظیم مدل و تحلیل نتیجه می شود. دوم اینکه نرم افزار HEC-HMS به کاربران امکان می دهد تا طیف وسیعی از فرآیندهای هیدرولوژی را شبیه سازی کنند و این امکان را فراهم می سازد تا پیچیدگی آبخیزهای واقعی را به خود جلب کنند. این امر موجب افزایش دقت ارزیابی و بررسی منابع آب و بهبود اثربخشی تصمیمات مدیریتی می شود.

یکی دیگر از مزایای استفاده از نرم افزار HEC-HMS انعطاف پذیری و قابلیت مقیاس پذیری آن است. می تواند مدل سازی در مقیاس کوچک و همچنین در مقیاس بزرگ را انجام دهد و این امر را برای هر دو منطقه شهری و روستایی مناسب سازد.

حال نوبت به معرفی دوره آموزش نرم افزار HEC-HMS می رسد.

معرفی دوره آموزشی نرم افزار HEC-HMS

محتوای این دوره آموزشی شامل چهار بخش اصلی است که این بخش ها، شامل درس هایی است:

دوره مقدماتی:

در دوره مقدماتی آموزش نرم افزار HEC-HMS به بررسی روش ها و تنظیمات مختلف کاربردی در نرم افزار می پردازیم. تشریح مدلسازی های هیدرولوژیکی، بررسی روش‌ های مختلف برآورد چالاب، روندیابی سیل در آبراهه‌ ها و تشریح روش های مختلف و… تنها بخشی از این دوره آموزشی است.

-دوره پیشرفته:

پس از آموزش پیش نیازها، نوبت به دوره پیشرفته می رسد. دوره پیشرفته شامل نحوه ی کار با مدل HEC-HMS بصورت گام به گام همراه با یک پروژه عملی، آموزش نحوه ی کار با ابزار GIS و پیکره‌بندی مدل حوضه در مدل HEC-HMS، تشریح کامل افزونه‌ی HEC-GeoHMS در نرم افزار ArcGIS و… است.

پس از این دو بخش اصلی، دو مورد کاربردی در نرم افزار HEC-HMS مطرح می کنیم.

-روندیابی سیلاب در مخازن:

مباحثی که در این بخش مطرح می شود: مفاهیم روندیابی سیل- نحوه‌ی ساخت مدل مفهومی مخزن در HEC-HMSبا یک پروژه عملی- تجزیه و تحلیل نتایج و بهینه سازی مدل- نحوه ی استخراج منحنی های ارتفاع – حجم از داده های ارتفاعی رقومی سطح زمین (DEM)

آموزش اکستنشن HEC-GeoHMS:

در این بخش به طور کلی قابلیت های این افزونه بررسی می شود؛ مانند نحوه‌ی ساخت مدل حوضه در GIS، Characteristics ( محاسبه های فیزیوگرافی حوضه) و…

جمع بندی

مدیریت کارآمد منابع آب برای اطمینان از استفاده پایدار و حفظ آب ضروری است. نرم افزار HEC-HMS بستر قدرتمندی را برای مدل سازی و تحلیل فرآیندها در آبخیزداری فراهم می کند و مدیریت موثر منابع آب را در اختیار کاربران می گذارند. نرم افزار HEC-HMS با ویژگی های جامع، رابط کاربری کاربر پسند و قابلیت های مدل سازی پیشرفته، روند مدیریت منابع آب را هموار می کند و به کاربران این امکان را می دهد تا تصمیمات آگاهانه در بهینه سازی تخصیص منابع آب اتخاذ کنند.

به علت عدم وجود یک دوره آموزشی جامع و کامل، ما در انجمن تخصصی مهندسی علوم آب سعی کرده ایم، خودمان یک دوره آموزشی طراحی کنیم. سیاست ما این است با دریافت سود پایین، بتوانیم همه دانشجویان و مهندسین را با این نرم افزار و قابلیت هایش آشنا کنیم تا متخصصین قابل و توانایی در کشورمان داشته باشیم.

دوره های آموزشی ما همراه با پروژه و مثال های واقعی است. شما با خرید دوره آموزشی مورد نظر می توانید به ویدئوها دسترسی داشته باشید. برای این کار تنها کافی است به بخش دوره های من رجوع کنید و از بخش دانلودها تمامی ویدئوها را دانلود کنید. البته می توانید با خریدن اشتراک دوره های آموزشی علاوه بر این دوره، به تمامی دوره های آموزشی سایت دسترسی داشته باشید؛ اما لازم به ذکر است با خرید اشتراک، دسترسی شما به این دوره ها موقت است و شما تنها می توانید در مدت زمانی که اشتراک دارید، محتوای دوره ها را به صورت آنلاین از سایت مشاهده کنید.

اگر در زمینه خرید اشتراک و دوره ها یا هر زمینه دیگری، سوالی دارید، حتما از طریق تیکت پشتیبانی با ما درمیان بگذارید.

مدرس این دوره

الهه گودرزی

دانش آموخته دانشگاه‌های صنعتی اصفهان و یزد

پژوهشگر در زمینه تغییراقلیم، منابع آب و محیط زیست

محقق طرح‌های مرتبط زیر نظر ارگان های زیربط ؛ وزارت نیرو و یونسکو

سوالات متدوال

تمام داده ها و فایل نصبی نرم افزار قبل از شروع دوره در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد.

تمام فیلم ها با کیفیت HD و هرآنچه که استاد در کلاس انجام داده و گفته ضبط می گردد و همراه با داده ها و جزوه های دوره در اختیار ثبت نام کنندگان قرار می گیرد.

فیلم های ضبط شده برای افرادی که غایب باشند، ایمیل خواهد شد.

اگر شرکت کنندگان علاقه به کار عملی در زمان کلاس دارند میتوانند با خود لپتاپ های شخصی شان را بیاورند.

بله به همه شرکت کنندگان گواهی حضور در دوره ارائه خواهد شد

ریز محتوای جلسات

دورهء مقدماتی
190,000
490,000

تشریح مدلسازی های هیدرولوژیکی

  • مفهوم مدل و مدلسازی
  • تعریف متغیر و پارامتر در یک سیستم
  • طبقه‌بندی مدل‌های هیدرولوژیکی
  • روابط بین پارامترها
  • نوع نگرش
  • ساختار شبیه‌سازی حوضه
  • آنالیز حوضه‌ها
  • انواع مدلها براساس روابط بین پارامترها
  • مدل‌های ریاضی
  • مدل‌های فیزیکی
  • انواع مدلها براساس نوع نگرش
  • مدل‌های جعبه سیاه
  • مدل‌های جعبه سفید
  • مدل‌های خاکستری
  • تقسیم بندی مدلها براساس ساختار شبیه‌سازی حوضه
  • مدل‌های یکپارچه
  • مدل‌های توزیعی
  • مدل‌های نیمه توزیعی
  • تقسیم بندی مدلها براساس آنالیز حوضه‌ها
  • مدل‌های واقعه‌ای
  • مدل‌های پیوسته
  • مراحل مدلسازی
  • مشخص کردن اهداف
  • مفهوم‌سازی اهداف
  • انتخاب مدل و فرموله کردن آن
  • صحت‌سنجی مدل
  • واسنجی مدل
  • اعتبارسنجی مدل

آشنایی با مدل هیدرولوژیکی HEC-HMS

  • معرفی مدل HEC-HMS
  • مؤلفه‌های رواناب
  • توسعه‌ی مدل
  • چگونگی نصب نرم افزار و دریافت آن
  • آشنایی با محیط نرم‌افزار
  • با کاربردهای مدل آشنا شویم

تنظیمات بخش های مختلف مدل

  • آشنایی با بخش‌های مختلف نوار ابزار مدل
  • چگونه پروژه جدید بسازیم
  • چگونه مدل حوضه را بسازیم
  • معرفی ابزارهای ترسیم حوضه
  • نحوه‌ی ترسیم شکل شماتیک حوضه در محیط desktop نرم افزار و نحوه‌ی ارتباط بین زیرحوضه‌ها و شبکه آبراهه‌ها
  • نحوه‌ی تنظیم مدل حوضه
  • نحوه ی تنظیم اطلاعات اتصالات (Junction)
  • نحوه‌ی تنظیم برگه‌ی option در تنطیمات المان‌های زیرحوضه‌ها، آبراهه‌ها و اتصالات

تنظیمات اطلاعات زیرحوضه‌‌ها در مدل

  • نحوه‌ی تنظیمات اطلاعات زیرحوضه‌‌ها در مدل (مشخصات فیزیکی، انواع مدلسازی هیدرولوژیکی در زیرحوضه‌ها)
  • نحوه‌ی وارد کردن مشخصات فیزیکی هر زیرحوضه (مساحت، موقعیت)
  • معرفی اطلاعات از طریق تب Parameter در نوار ابزار
  • معرفی اطلاعات از طریق پنجره ویرایشگر مؤلفه‌ها (Component Editor)

بررسی روش‌های مختلف برآورد برگاب

  • بررسی روش‌های مختلف برآورد برگاب (Canopy method)
  • آب‌گیرش پویا (Dynamic Canopy)
  • آب‌گیرش ساده (Simple Canopy)
  • آب‌گیرش شبکه‌بندی شده (Gridded Simple Canopy)

بررسی روش‌های مختلف برآورد چالاب

  • بررسی روش‌های مختلف برآورد چالاب (Surface method)
  • برآورد چالاب سطحی (Simple Surface)
  • چالاب سطحی شبکه‌بندی شده (Gridded Simple Surface)

بررسی روش‌های مختلف برآورد نفوذ

  • بررسی روش‌های مختلف برآورد نفوذ
  • روش کمبود اولیه و نرخ ثابت تلفات (Deficit & Constant)
  • روش نمایی (Exponential )
  • روش گرین و آمپت (Green & Apmt)
  • روش شرایط اولیه و نرخ ثابت تلفات (Initial & Constant)
  • روش شماره منحنی سازمان حفاظت خاک امریکا (SCS Curve number)
  • روش Smith Parlange
  • روش گرین و آمپت لایه‌ای (Layered Green & Ampt)
  • روش احتساب کننده‎ی رطوبت خاک (Soil Moisture Accounting)

بررسی روش‌های مختلف تبدیل بارش مازاد به رواناب

  • روش موج سینماتیکی (Kinematic Wave)
  • روش هیدروگراف واحد کلارک (Clark Unit Hydrograph)
  • روش مودکلارک (ModClark)
  • روش سازمان حفاظت خاک امریکا (SCS Unit Hydrograph)
  • روش منحنیS ویژه (User- Specified S Hydrograph)
  • روش هیدروگراف واحد ویژه (User- Specified Unit Hydrograph)

بررسی روش‌های برآورد دبی پايه

  • روش خشکیدگی یا فروکش (Recession)
  • روش ثابت ماهانه (Constant Monthly)
  • روش مخزن خطی (Linear Reservoir)
  • روش فروکش محدود (Bounded Recession)
  • مدل غیرخطی بوسینسک (Nonlinear Boussinesq)

روندیابی سیل در آبراهه‌ها و تشریح روش های مختلف

  • روندیابی سیل در مدل هیدرولوژیکی
  • مفهوم روندیابی
  • انواع مختلف روندیابی
  • روندیابی در رودخانه‌ها
  • تشریح روندیابی در رودخانه با استفاده از روش ماسکینگام
  • روش موج سینماتیکی (Kinematic Wave)
  • روش تاخیر (Lag)
  • روش پالس اصلاح شده (Modified Pulse)
  • روش عمق نرمال (Normal Depth)
  • روش ماسکینگام (Muskingum)
  • روش ماسکینگام کانگ (Muskingum-Cunge)
  • روش Lag & K
  • روش Straddle Stagger

ساخت سری های زمانی و داده های جفتی

  • ساخت انواع سری‌های زمانی پرکاربرد در مدل HEC-HMS
  • نحوه ‌ی ساخت سری زمانی ایستگاه‌های بارانسنجی
  • نحوه‌ی ساخت سری زمانی جریان ایستگاه‌های هیدرومتری
  • ساخت داده های جفتی پرکاربرد با استفاده از Paired data
  • نحوه ‌ی ساخت سری زمانی انواع منحنی‌های درصد (Percentage curves)
  • نحوه ‌ی ساخت سری زمانی منحنی هیدروگراف واحد(Unit Hydrograph curves)

ساخت مدل هواشناسی

  • چگونه یک مدل هواشناسی در حوضه بسازیم
  • معرفی بخش‌های مختلف تنظیمات مدل هواشناسی ( روشهای امواج کوتاه و بلند خورشید، بارش، تبخیر وتعرق، مدلسازی ذوب برف )
  • بررسی روش‌های مختلف اثرگذاری بارش در مدل
  • روش رگبار فراوانی (Frequency storm)
  • روش رگبار استاندارد پروژه (Standard Project Storm)
  • روش وزن‌دهی ایستگاه‎ها (Gage Weights)
  • روش عکس فاصله (Inverse Distance)
  • روش هیتوگراف ویژه (Specified Hyetograph)
  • تشریح کامل روش وزن‌هی به ایستگاه‌ها (Gage Weights)
  • نحوه ی تولید سری زمانی برای ایستگاه‌های فاقد سری زمانی
  • تشریح کامل روش عکس فاصله (Inverse Distance)
دورهء پیشرفته
190,000
490,000

نحوه ی اجرای اولیه‌ی مدل

  • تعیین شاخص کنترلی جهت شبیه‌سازی
  • نحوه‌ی اجرای مدل
  • تشریح تب ‌های ویرایشگر اجرای مدل

آموزش نحوه‌ی بهینه‌سازی در HEC-HMS

  • روش‌های مختلف بهینه‌سازی در مدل HEC-HMS
  • روش های قطعی (Deterministic method)
  • روش‌ تصادفی ( Stochastic method)

کاربرد تابع هدف در مدل

  • انواع تابع هدف
  • تابع انحراف معیار وزنی دبی اوج (Peak Weighted RMSE)
  • تابع مجموع مربع باقیمانده‌ها (Sum of Squared Residuals)
  • تابع مجموع قدر مطلق باقیمانده‌ها (Sum of Absolute Residuals)
  • تابع درصد خطای دبی اوج (Percent Error in Peak Flow)
  • تابع درصد خطای حجمی (Percent Error in Volume)

آموزش نحوه‌ی اعتبار سنجی مدل

  • پارامترهای پیشنهادی برای واسنجی
  • معرفی پارامترهای مدلسازی برگاب برای بهینه‌سازی
  • معرفی پارامترهای مدلسازی چالاب برای بهینه‌سازی
  • معرفی پارامترهای مدلسازی تلفات برای بهینه‌سازی
  • معرفی پارامترهای مدلسازی تبدیل بارش مازاد به رواناب برای بهینه‌سازی
  • معرفی پارامترهای مدلسازی آب پایه برای بهینه‌سازی
  • معرفی پارامترهای مدلسازی روندیابی آبراهه برای بهینه‌سازی

نحوه ی کار با مدل HEC-HMS بصورت گام به گام همراه با یک پروژه عملی

  • ساخت پروژه جدید
  • ساخت مدل حوضه
  • ترسیم شکل شماتیک حوضه مطالعاتی
  • تنظیم اطلاعات کلی مدل حوضه
  • ساخت مدل هیدرولوژی به تفکیک زیرحوضه‌ها (تنظیمات شامل؛ مساحت، روش تلفات، محاسبه ی رواناب، محاسبه آب پایه، روندیابی آبراهه‌ها )
  • ساخت سری‌های زمانی بارش و جریان در حوضه مطالعاتی
  • ساخت مدل هواشناسی مناسب برای حوضه
  • تعیین شاخص کنترلی
  • تنظیمات اجرای اولیه مدل
  • تجزیه و تحلیل نتایج اولیه
  • واسنجی و بهینه سازی مدل با استفاده از روش قطعی simplex
  • انتخاب تابع هدف
  • تحلیل نتایج بهینه سازی

آموزش نحوه ی کار با ابزار GIS و پیکره‌بندی مدل حوضه در مدل HEC-HMS

  • Terrain data چیست ؟
  • نحوه‌ی ساخت Terrain data در مدل hec-hms
  • برقراری ارتباط Terrain data با مدل حوضه
  • تعریف سیستم مختصات حوضه
  • لایه DEM را چه موقع اصلاح کنیم؟
  • تشریح استفاده از ابزار Preprocess sinks
  • ایجاد شبکه زهکش
  • شناسایی آبراهه‌ها
  • تعیین حدود و مرز حوضه
  • ایجاد عناصر حوضه (زیرحوضه، آبراهه، اتصالات و ..)
  • تفکیک زیرحوضه‌ها و رودخانه‌ها
  • ادغام و یکی کردن حوضه‌های آبریز و رودخانه‌ها
  • چگونه جهت جریان را تغییر دهیم
  • نحوه‌ی ژئورفرنس کردن عناصر یک حوضه
  • نحوه‌ی اضافه کردن عناصر ژئورفرنس شده به مدل حوضه
  • نحوه‌ی خروجی گرفتن از عناصر ژئورفرنس شده
  • نحوه‌ی ساخت و دریافت اطلاعات شبکه بندی شده حوضه

تشریح کامل افزونه‌ی HEC-GeoHMS در نرم افزار ArcGIS

  • چگونگی دانلود و نصب آخرین نسخه HEC-GeoHMS

نحوه‌ی ساخت مدل حوضه در GIS

  • داده مورد نیاز جهت استخراج مشخصات پارامترهای فیزیوگرافی حوضه­ های آبریز
  • چگونگی ساخت پروژه و نکاتی که باید رعایت کرد
  • معرفی بخش‌های مختلف افزونه‌ی HEC-GeoHMS
  • Preprocessing
  • Project Setup
  • Basin Processing
  • Characteristics
  • Parameters
  • HMS
  • Utility
  • سایر ابزارهای مورد استفاده در افزونه

بخش Preprocessing

  • تشریح استفاده از ابزار dem reconditioning
  • لایه DEM را چه موقع اصلاح کنیم؟
  • تشریح استفاده از ابزار build wall
  • در مناطق ممنوعه چگونگی حوضه آبریز خود را استخراج کنیم؟
  • تشریح استفاده از ابزار fill sinks
  • تشریح استفاده از ابزار flow direction
  • تشریح استفاده از ابزار flow accumulation
  • مفهوم تعیین جهت جریان چیست و چه کاربردی دارد؟
  • تشریح استفاده از ابزار stream definition
  • چگونه می توان رودخانه های یک حوضه آبریز را به درستی ایجاد کرد؟
  • تشریح استفاده از ابزار stream segmentation
  • تشریح استفاده از ابزار catchment grid delineation
  • تشریح استفاده از ابزار catchment polygon processing
  • بهترین روش جهت مشخص کردن حوضه آبریز چیست؟
  • تشریح استفاده از ابزار drainage line processing
  • تشریح استفاده از ابزار adjoint catchment processing

بخش Project Setup

  • تعیین حدود و مرز حوضه آبریز
  • بررسی سناریوهای تعیین نقطه خروجی حوضه آبریز

بخش Basin processing

  • ادغام و یکی کردن حوضه‌های آبریز و رودخانه‌ها
  • تفکیک زیرحوضه براساس نقطه تلاقی آبراهه‌ها
  • اضافه کردن نقاط کنترل در حوضه
  • جداسازی زیرحوضه ها براساس نقاط کنترل

بخش Characteristics ( محاسبه های فیزیوگرافی حوضه)

  • چگونه طول و شیب آبراهه ها را محاسبه کنیم؟
  • چگونه شیب حوضه را با دقت بالا برآورد کنیم؟
  • طولانی ترین مسیر هیدرولوژیکی حوضه آبریز چیست و چه کاربردی دارد؟
  • برآورد طولانی ترین مسیر هیدرولوژیکی حوضه آبریز
  • محاسبه نقطه ثقل حوضه آبریز به ۳ روش
  • براساس مرکز ثقل زیرحوضه
  • براساس طولانی ترین مسیر آبراهه
  • براساس پنجاه درصد مساحت حوضه
  • محاسبه مرکز ثقل زیرحوضه‌ها
  • محاسبه مرکز ثقل حوضه از خروجی

بخش Parameters

  • تعیین مدلسازی‌های هیدرولوژی حوضه در HMS ( روش تلفات، محاسبه ی رواناب، جریان پایه و روندیابی آبراهه)
  • تولید نقشه های شبکه بندی شده (Grid Cell)
  • نحوه‌ی تعیین رژیم جریان در آبراهه‌ها در زیرحوضه‌ها
  • نحوه‌ی تعیین شیب و طولانی ترین مسیر آبراهه‌ها در مقاطع بدست آمده از مرحله ی قبل
  • نحوه ی تهیه نقشه CN در حوضه برای محاسبه ی زمان تاخیر (روش اول)
  • محاسبه ی زمان تاخیر با استفاده از روش CN Lag
  • نحوه ی محاسبه زمان تمرکز

بخش Utility

  • نحوه ی تعیین شماره هیدرولوژیکی
  • نحوه ی محاسبه‌ی مقادیر CN (روش دوم)
  • تبدیل شیپ فایلها به رستر
  • نحوه ی تولید پلیگونهای تیسن
  • اضافه کردن مختصات المان‌های هیدرولوژیکی به حوضه

بخش HMS

  • آماده سازی کامل فایل هندسی حوضه آبریز جهت وارد کردن در نرم افزار HEC-HMS
  • تهیه خروجی از مدل حوضه برای ورود به مدل HEC-HMS
  • اضافه کردن مدل هواشناسی
  • روش وزن‌دهی به ایستگاه‌ها
  • روش عکس فاصله
  • روش هایتوگراف بارش
  • خروجی گرفتن از پروژه‌ی HEC-GeoHMS
روندیابی سیلاب در مخازن
190,000
490,000

مفاهیم روندیابی سیل

  • هدف از روندیابی چیست ؟
  • مفاهیم روندیابی و اصطلاحات Translation & Attenuation
  • انواع مختلف روندیابی
  • انوع روندیابی هیدرولوژی
  • روندیابی در مخزن با رویکرد Modified Pulse
  • بررسی روش‌های مختلف روندیابی مخزن در مدل HEC-HMS

نحوه‌ی ساخت مدل مفهومی مخزن در HEC-HMSبا یک پروژه عملی

  • ساخت یک پروژه‌ی جدید
  • ترسیم پیکره‌بندی حوضه آبریز در مدل hechms
  • ساخت مدل هیدرولوژی حوضه و تنظیمات مربوط به زیرحوضه‌ها، آبراهه ها
  • ساخت سری‌های زمانی بارش و جریان در حوضه مطالعاتی
  • ساخت مدل هواشناسی مناسب حوضه
  • تعیین شاخص کنترل
  • اجرای اولیه‌ی مدل

تجزیه و تحلیل نتایج و بهینه سازی مدل

  • نجزیه و تحلیل نتایج اولیه مدل
  • بهینه‌سازی مدل و واسنجی مدل
  • تحلیل نتایج بهینه‌سازی مدل
  • نحوه اضافه کردن مدل مفهومی مخزن
  • انتخاب روش روندیابی و نحوه ی تنظیم اطلاعات مخزن به مدل
  • اجرای نهایی مدل و تجزیه وتحلیل نتایج
  • چرا و چگونه سناریو سازی ‌کنیم؟
  • نحوه ی اجرای سناریوهای مختلف در مدل مخزن و تحلیل نتایج
  • آنالیز حساسیت و تحلیل خروجی های مدل

نحوه ی استخراج منحنی های ارتفاع – حجم از داده های ارتفاعی رقومی سطح زمین (DEM)

  • با استفاده از نرم افزار GIS و HEC-geoRAS
  • با استفاده از نرم افزار HEC-RAS دوبعدی
آموزش اکستنشن HEC-GeoHMS
99,000

نحوه‌ی ساخت مدل حوضه در GIS

  • چگونگی دانلود و نصب آخرین نسخه HEC-GeoHMS
  • داده مورد نیاز جهت استخراج مشخصات پارامترهای فیزیوگرافی حوضه­ های آبریز
  • چگونگی ساخت پروژه و نکاتی که باید رعایت کرد
  • معرفی بخش‌های مختلف افزونه‌ی HEC-GeoHMS
  • Preprocessing
  • Project Setup
  • Basin Processing
  • Characteristics
  • Parameters
  • HMS
  • Utility

Preprocessing

  • تشریح استفاده از ابزار dem reconditioning
  • لایه DEM را چه موقع اصلاح کنیم؟
  • تشریح استفاده از ابزار build wall
  • در مناطق ممنوعه چگونگی حوضه آبریز خود را استخراج کنیم؟
  • تشریح استفاده از ابزار fill sinks
  • تشریح استفاده از ابزار flow direction
  • تشریح استفاده از ابزار flow accumulation
  • مفهوم تعیین جهت جریان چیست و چه کاربردی دارد؟
  • تشریح استفاده از ابزار stream definition
  • چگونه می توان رودخانه های یک حوضه آبریز را به درستی ایجاد کرد؟
  • تشریح استفاده از ابزار stream segmentation
  • تشریح استفاده از ابزار catchment grid delineation
  • تشریح استفاده از ابزار catchment polygon processing
  • بهترین روش جهت مشخص کردن حوضه آبریز چیست؟
  • تشریح استفاده از ابزار drainage line processing
  • تشریح استفاده از ابزار adjoint catchment processing

Project Setup

  • تعیین حدود و مرز حوضه آبریز
  • بررسی سناریوهای تعیین نقطه خروجی حوضه آبریز

Basin processing

  • ادغام و یکی کردن حوضه‌های آبریز و رودخانه‌ها
  • تفکیک زیرحوضه براساس نقطه تلاقی آبراهه‌ها
  • اضافه کردن نقاط کنترل در حوضه
  • جداسازی زیرحوضه ها براساس نقاط کنترل

Characteristics ( محاسبه های فیزیوگرافی حوضه)

  • چگونه طول و شیب آبراهه ها را محاسبه کنیم؟
  • چگونه شیب حوضه را با دقت بالا برآورد کنیم؟
  • طولانی ترین مسیر هیدرولوژیکی حوضه آبریز چیست و چه کاربردی دارد؟
  • برآورد طولانی ترین مسیر هیدرولوژیکی حوضه آبریز
  • محاسبه نقطه ثقل حوضه آبریز به ۳ روش
  • براساس مرکز ثقل زیرحوضه
  • براساس طولانی ترین مسیر آبراهه
  • براساس پنجاه درصد مساحت حوضه
  • محاسبه مرکز ثقل زیرحوضه‌ها
  • محاسبه مرکز ثقل حوضه از خروجی

Parameters

  • تعیین مدلسازی‌های هیدرولوژی حوضه در HMS ( روش تلفات، محاسبه ی رواناب، جریان پایه و روندیابی آبراهه)
  • تولید نقشه های شبکه بندی شده (Grid Cell)
  • نحوه‌ی تعیین رژیم جریان در آبراهه‌ها در زیرحوضه‌ها
  • نحوه‌ی تعیین شیب و طولانی ترین مسیر آبراهه‌ها در مقاطع بدست آمده از مرحله ی قبل
  • نحوه ی تهیه نقشه CN در حوضه برای محاسبه ی زمان تاخیر (روش اول)
  • محاسبه ی زمان تاخیر با استفاده از روش CN Lag
  • نحوه ی محاسبه زمان تمرکز

Utility

  • نحوه ی تعیین شماره هیدرولوژیکی
  • نحوه ی محاسبه‌ی مقادیر CN (روش دوم)
  • تبدیل شیپ فایلها به رستر
  • نحوه ی تولید پلیگونهای تیسن
  • اضافه کردن مختصات المان‌های هیدرولوژیکی به حوضه

HMS

  • آماده سازی کامل فایل هندسی حوضه آبریز جهت وارد کردن در نرم افزار HEC-HMS
  • تهیه خروجی از مدل حوضه برای ورود به مدل HEC-HMS
  • اضافه کردن مدل هواشناسی
  • روش وزن‌دهی به ایستگاه‌ها
  • روش عکس فاصله
  • روش هایتوگراف بارش
  • خروجی گرفتن از پروژه‌ی HEC-GeoHMS
مبلغ ثبت نام:
0 تومان
تخفیف شما:
0 تومان
مبلغ پرداختی:
0 تومان

برای تهیه این دوره

از آب کمتری استفاده شده است.

پشتیبانی 4بعدی

تمام دانشجویان حضوری و غیرحضوری پس از ثبت نام به پنل کاربری دوره دسترسی دارند و با توجه به تمرینات و پروژه هایی که در طول دوره کار میکنند میتوانند از پشتیبانی راهنمایی بگیرند.

پشتیبانی به 4 روش:

امکان ثبت تیکت در پنل کاربری

ارتباط از طریق تلگرام با پشتیبان ویژه دوره

پشتیبانی از طریق تلفن ثابت

ملاقات حضوری با هماهنگی قبلی در دفتر انجمن تخصصی مهندسی علوم آب با مدرس دوره

نظرات کاربران

نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
صادقی
13:27 - 1402/09/28
پاسخ دهید

سلام من فایل آموزشی hec-hms رو خریدم اما ویدیوی آموزشی نداره. در ضمن هر دو تا نسخه مقدماتی و پیشرفته یکی هست. چیکار کنم؟

    الهه گودرزی
    10:53 - 1402/09/29
    پاسخ دهید

    سلام و درود .
    وقت شما بخیر

    از طریق پنل کاربری / بخش " دوره های من" دسترسی شما به ویدئوها برقرار است .
    اگر هر گونه مغایراتی در خصوص پکیج دریافتی مشاهده میکنید، لطفا از طریق تیکت پشتیبانی که در پنل شما قرار دارد ، مطرح بفرمایید .

    با تشکر از همراهی شما .

هوشنگ ولایتی
20:44 - 1402/07/26
پاسخ دهید

ورژن نرم افزار مورد استفاده در این دوره آموزشی چیه

    الهه گودرزی
    00:51 - 1402/07/29
    پاسخ دهید

    سلام و ادب
    نسخه چهارم است.

سعیده
12:51 - 1401/12/18
پاسخ دهید

سلام
من اگهی شما در مورد تخفیف 80 درصدی رو دیدم و نوشتید تخفیف شما 700 تومن .درحالیکه بعد از خرید متوجه شدم فیلم اموزشی وجود ندارد. اگر فیلمی ندارد چرا مینویسید تخفیف فلان قدر. خب بگویید فایل کامل رو نگذاشتید تا ما تکلیف خودمان را بدانیم. من فایل های زیادی رو خرید زدم و متوجه شدم هیچ ویدئویی ندارند. من قبل تخفیف قیمت شما را چک کردم و با ویدئو همین مقدار بوده. پس درست نبوده قید کردید بیاید تخفیف گذاشتیم و خرید کنید درحالیکه ویدئو رو حذف کرده اید. باید شفاف میکردید .
کی پاسخ گویه پرداختی های من هست؟ فایل بدون ویدئو اموزشی بدرد من نمیخورد.
اگه میدانستم پرداخت نمیکردم.

    الهه گودرزی
    15:29 - 1401/12/18
    پاسخ دهید

    سلام و درود .
    دوست عزیز ، لطفا وارد پنل کاربری شوید .
    از بخش "دوره های من" به ویدئوهای آموزشی خریداری شده ، دسترسی خواهید داشت .
    از بخش " دالنود داده ها" میتوانید داده های همراه آموزش ها را دانلود بفرمایید.

    با احترام

      سعیده
      17:40 - 1401/12/25
      پاسخ دهید

      با سلام
      خواستم عذرخواهی کنم بابت اینکه زود قضاوت کرده بودم و بگم خیلی پشیمونم بابت لحن بدی که در کامنت قبلی داشتم.
      دوم خواستم بپرسم هر وقت و هرچند بار میتوانم به این فایل ویدئوها دسترسی داشته باشم؟

        الهه گودرزی
        02:29 - 1401/12/26
        پاسخ دهید

        سلام و ادب .
        خواهش میکنم.
        در صورتیکه محصول را بصورت مسقیم خرید کرده باشید ( و نه طرح اشتراک) ، دسترسی همیشگی شما به ویدئوها از طریق پنل کاربریتون برقراره ..
        با احترام

فاطمه
13:35 - 1401/05/18
پاسخ دهید

سلام وقتتون بخیر وقتی داده های گیج برای بارش رو در time series وارد میکنم ذخیره نمیشن و پاک میشن و گراف رسم نمیشه ممنون میشم راهنمایی کنید

    الهه گودرزی
    18:02 - 1401/05/18
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب ..
    میتونه ناشی از خطای کاربر و یا باگ نرم افزاری باشه .

رقیه امیری
16:45 - 1400/11/27
پاسخ دهید

عرض سلام و ادب خدمت شما.
من هنگام کار با اکستنش HEC GEO HMS در مرحله ساخت پلیگون حوضه با این خطا مواجه میشم
ERROR 999999: Error executing function.
General function failure [Catchment]
Failed to execute (AddIndex).
Error HRESULT E_FAIL has been returned from a call to a COM component.
Failed to execute (CatchmentPolyProcessing).
ممنون میشم لطف کرده و بنده رو در حل مشکل راهنمایی بفرمایید.

مرتضی نظری
11:11 - 1400/10/05
پاسخ دهید

همیشه موفق باشید مطالب عالی هست.

    الهه گودرزی
    11:44 - 1400/10/05
    پاسخ دهید

    سپاس از توجه شما .
    پایدار باشید.

لطفا صبر کنید