متاسفانه ما در کشورمان از یک بانک داده به روز و قابل دسترس همگانی محروم هستیم و می دانیم که در بسیاری از پروژه ها از قبیل پروژه های هیدرولوژی، سیلاب و … داشتن یک بانک اطلاعاتی قدرتمند از اولویت های مهم مراحل انجام یک پروژه است. نرم افزار HEC-DSSVue یکی از نرم افزار های مرکز هیدرولوژی مهندسی ارتش ایالات متحده آمریکا است که برای مدیریت داده ها کاربرد فراوانی دارد. هدف از این مقاله آشنایی با نرم افزار HEC-DSSVue است که یک برنامه بصری مبتنی بر پلتفورم جاوا ( Java ) است همچنین به کاربران اجازه می دهد که داده ها را در یک فایل پایگاه داده HEC-DSS ترسیم، جدول بندی، ویرایش و دستکاری کنند. گرافیک تولید شده توسط HEC-DSSVue بسیار قابل تنظیم است و می تواند در فرمت های مختلف، از جمله “JPEG” و “PNG” ، یا برای چاپ یا کپی کردن به Clipboard ( هنگامی که در محیط ویندوز متن یا تصویری را کپی می کنید محتوی موجود به طور موقت در محیطی به نام کلیپ برد ذخیره می شود) برای ورود به گزارش ها ذخیره شود. HEC-DSSVue شامل بیش از شصت توابع ریاضی است که وسیله ای است برای وارد کردن مجموعه داده ها به یک پایگاه داده HEC-DSS؛ تغییر نام مجموعه داده ها، کپی کردن مجموعه داده ها به دیگر فایل های پایگاه داده HEC-DSS و حذف آن ها از جمله فرمان هایی است که این توابع فراهم می کند.

HEC-DSSVue

HEC-DSSVue همچنین زبان اسکریپتی استاندارد (زبان های اسکریپت نویسی عموما روی یک نرم افزار که با زبان برنامه نویسی مانند C نوشته شده اند سوار می شوند و به کاربر این قابلیت را می دهند که بدون نیاز به تغییر در سورس اصلی برنامه که با زبان C نوشته شده است ، در درون خود نرم افزار با زبان های اسکریپت نویسی برنامه بنویسند.) Jython را به کار می برد که اجازه می دهد تا یک توالی معمول از مراحل را در قالب متن مشخص کند و سپس توالی را از یک دکمه تعریف شده توسط کاربر یا از یک پردازش دسته ای ( Batch ) اجرا کند. HEC-DSSVue با استفاده از زبان برنامه نویسی Java نوشته شده است، که اجازه می دهد تا تحت سیستم عامل های مختلف اجرا شود. سیستم های پشتیبانی شده عبارتند از مایکروسافت ویندوز، Sun Solaris (یونیکس) و نسخه ای هم برای لینوکس در دسترس است، اما تنها در Red Hat Linux آزمایش شده است.

کار کردن با نرم افزار فوق، بسیار ساده است، به این صورت که ابتدا می توان به چند روش داده ها را وارد نرم افزار کرد :

  1. روش اول که همان وارد کردن داده ها به صورت دستی است به عنوان مثال پروژه ای را در نظر بگیرید که قصد وارد کردن داده های بارندگی هر ساعت شبانه روز را دارید. در این شرایط باید تک تک رقوم بارندگی در هر ساعت به طور جداگانه در نرم افزار وارد شود.
  2. روش دوم اکسپورت کردن فایل اکسل است. دسترسی به فایل های اکسل یکی از ویژگی هایی است که این نرم افزار را خاص و کاربردی می کند.
  3. یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد این نرم افزار، قابلیت خواندن فرمت های رستر است. البته این نرم افزار به صورت خاص برای کشور آمریکا و کشورهای تحت همکاری این کشور تولید شده بنابراین احتمالا ناکارآمد بودن این ویژگی، در کشور ما وجود دارد.
حتما بخوانید  درس هیدرولوژی را چگونه بخوانیم؟ - قسمت دوم

HEC-DSSVue

بعد از وارد کردن داده ها و انتخاب نوع پردازش روی آن ها می توان خروجی کار را به صورت جدول و منحنی دریافت کرد. که تجزیه و تحلیل و مدیریت داده ها بدین وسیله، بسیار ساده خواهد بود. داده ها همچنین می توانند با استفاده از یک ویرایشگر گرافیکی ویرایش شوند که ترکیبی از یک منحنی و یک جدول در کنار هم است، همانطور که در شکل بالا نشان داده شده است. به منظور مطابقت داده های انتخاب شده در جدول و نمایش آن ها در منحنی، یک نوار لایه سبز رنگ طراحی شده که با حرکت دادن آن می توان وضعیت در داده ها در منحنی جستجو کرد.

یکی دیگر از کاربرد ها و ویژگی های مفید این نرم افزار توانایی وارد کردن خروجی این نرم افزار در HEC-HMS است. عکس زیر به شما کمک می کند تا متوجه شوید در کدام بخش از نرم افزار HEC-HMS میتوان خروجی HEC-DSSVue را استفاده نمود.

HEC-DSSVue

برای دانلود نسخه ویندوز این نرم افزار اینجا کلیک کنید.

برای دانلود نسخه Linux (32-bit X86) اینجا کلیک کنید.

برای دانلود نسخه Solaris (64-bit Sparc) اینجا کلیک کنید.

 

مهتاب محمودزاده
در هر چیزی تفکری است
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
گلپایگانی
14:30 - 1400/07/21
پاسخ دهید

سلام من نمیتونم دانلود کنم نسخه ویندوز رو. میشه راهنمایی کنید

    الهه گودرزی
    15:21 - 1400/07/21
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب .
    برای وارد شدن به سایت مهندسی ارتش امریکا جهت دانلود محموعه نرم افزارهای HEC لازم است از فیلترشکن استفاده کنید.

آشنایی با نرم افزار HEC-FDA - انجمن تخصصی مهندسی علوم آب
09:23 - 1397/04/01
پاسخ دهید

[…] مطالعات امکان پذیری توصیه راه حل های بهتر به مهندسین و مدیران منابع آب است. نقش این نرم افزار در آنالیز خسارات سیلاب عبارت است […]

آشنایی با نرم افزار HEC-RPT - انجمن تخصصی مهندسی علوم آب
09:48 - 1397/03/30
پاسخ دهید

[…] خواهد بود. دبی ها و جریانات پیشنهادی را می توان در HEC-DSS اکسپورت کرد و از این طریق در سایر نرم افزارهای سری HEC از […]

آشنایی با نرم افزار HEC-GridUtil - انجمن تخصصی مهندسی علوم آب
10:02 - 1397/02/25
پاسخ دهید

[…] مجموعه داده های ذخیره شده در فرمت شبکه بندی شده (مشبک) HEC-DSS (سیستم ذخیره سازی داده مرکز مهندسی هیدرولوژیک) طراحی […]

لطفا صبر کنید