چگونه فونت های مورد استفاده در ArcMap را نصب و بازیابی کنیم؟ این سوال بسیاری از کاربران در زمان استفاده از GIS و قسمت ArcMap می باشد. در این نوشته به نصب و بازیابی فونت های مورد استفاده در ArcMap خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که  به علت نامعلومی فونت های ArcMap را در دسترس نداشته باشید . این امر ممکن است به دلیل نصب ناقص و یا تخریب نامعلوم فایل هایی باشد که برنامه از آنها استفاده می کند.

برای تصحیح فونت های مورد استفاده در ArcMap شما باید:

آنتی ویروس خود را غیر فعال کنید

از طریق  start به محیط control panle رفته و روی آیکون فونت دوبار کلیک کنید. هم چنین شما می توانید از طریق my computer به آدرس c:\windows\fonts دسترسی پیدا کنید.

در این قسمت شما میتوانید فونت های مرتبط با نرم افزار  ArcMap  را پیدا کنید و آنها را حذف یا یازیابی کنید . پیدا کردن فونتها بسیار ساده و از طریق جستجوی فایل هایی با پسوند  Esri*.ttf امکان پذیر است. حذف ، کپی ، بازیابی از طریق منوی  Edit امکان پذیر است.

اخطار: پیشنهاد ما به شما این است که جهت جلوگیری از خطای غیر قابل بازگشت و امکان تغییرات در فایل های حیاتی و سیستمی از فونت هایی که می خواهید ویرایش کنید یک پشتیبان تهیه کنید . یعنی با کپی کردن فایل های مزبور در یک فولدر جداگانه تا زمان دسترسی به هدف مطلوب از فایل های اولیه محافظت کنید . مثلا در فولدر با آدرس C:\new folder  ذخیره نمایید.هر فونت هنگام نصب آدرس جداگانه ای روی رجیستری ویندوز دریافت می کند که با تغییراتی مثل حذف شدن ممکن است در آینده به سیستم شما آسیب برساند. پس جز در مواقع ضروری اقدام به تغییر دادن روی فونتهای نصب شده روی سیستم نکنید.

حتما بخوانید  آزمون كلموگروف-اسميرونوف در نرم افزار SPSS

اگر قصد نصب فونت های جدید را دارید مثلا از دوست خود یک بسته فونت تایید شده گرفته اید در آدرس  C:\wnidows\fonts کپی نمایید. این فولدر بصورت خودکار فایل های فونت را شناسایی و از شما اجازه نصب می خواهد با تایید کردن دستور نصب فونت های جدید روی سیستم شما نصب می شود .

گاهی وقت ها شما فقط می خواهید فونت های موجود را بازیابی و نصب دوباره کنید . پس به آدرس پشتیبان فونت ها می روید (همان جایی که در تبصره توضیح دادیم) و فایل های مورد را نظر به مکان اولیه خودشان کپی می کنید . باز هم سیستم بطور خودکار شناسایی فونت ها را انجام می دهد و از شما اجازه نصب مجدد می خواهد.

تبصره : ممکن است که به هر علتی فایل های شما پاک شده باشد . نگران نباشید ! فونتهای  GIS عمومیت دارند . یعنی شما می توانید از روی سیستم همکار یا دوست خودتان که این نرم افزار را نصب موفقیت آمیز داشته کپی نمایید . یا فونت های مورد نظر را از روی اینترنت دانلود کنید . یا در بدترین شرایط اقدام به نصب مجدد نرم افزار کنید . گزینه ای مبنی بر تعمیر و بازیابی فایل های مفقوده در کنار نصب مجدد خواهد آمد که با کلیک کردن روی آن تمام گزینه هایی که به هر علتی ناقص مانده و یا از دست داده اید بازیابی خواهد شد.

کار نصب تمام است.  با رستارت کردن سیستم  می توانید فونت های جدید و بازیابی شده را در  لیست فونت های  ArcMap  خود داشته باشید.

مشکل عدم نمایش یا به اشتباه فونت ها، نشانه ها، مارکرها هنگام خروجی گرفتن بصورت PDF

ممکن است شما نیز با مشکل نمایش اصطلاحا خرچنگ – قورباغه فایل خروجی خود بصورت  PDF روی سیستم های دیگر مواجه شده باشید. دلیل خطای مزبور این است که فایل فونت مورد استفاده شامل ماکر ها، علامت شمال نقشه و  علائم  در سیستم نفر دوم نصب نشده به همین خاطر نمایش و پرینت  PDF مورد نظر با خطا مواجه می شود.

حتما بخوانید  دانلود نرم افزار SNAP | نرم افزار متن باز سنجش از دور

راه حل زیر پیشنهاد سایت Esri می باشد:

نشانه ها و مارکرها درون فایل فونت ذخیره می شوند. بهترین راه حل قراردادن فونت های مطلوب و مورد استفاده درون پوشه خروجی هاست.

توجه : برخی فونت ها اجازه دسترسی و جابجایی ندارند و برخی فونت ها موجودیت رسمی ندارند. در اینگونه موارد طبق گام های زیر عمل کنید:

فایل خروجی PDF را توسط نرم افزار Adobe Reader باز کنید .

به قسمت  File > Document Properties بروید .

به تب  Fonts رفته و فونتهایی که Embedded Subset)) را بعد از نامشان ندارند چک کنید .
این فونت ها اجازه قرار گرفتن در مسیر دیگر را ندارند .

برنامه Microsoft Font Properties Extension  را دانلود و نصب کنید . برای تهیه این برنامه روی نام آن کلیک کنید .

از طریق اکسپلورر  My Computer  به آدرس  C:\windows\fonts بروید

روی فونت های سوال برانگیز راست کلیک کرده و به قسمت  properties  بروید . توجه داشته باشید که قسمت افزودنی اطلاعات با نصب نرم افزاری که در بند 4 گفتیم فعال شده و در دسترس است .

روی تب Embedding رفته و بررسی کنید که فایل شما قابل جابجایی هست یا خیر
اگر فونتی اجازه جابجایی (Embedding  ) نداشت و بعنوان نشانه یا مارکر استفاده شده بوددر قسمت تنظیمات PDF export روی عبارت ‘Convert marker symbols to polygons’ کلیک کنید . علامت فونت تغییر کرده و قال جابجایی خواهد بود . دقت کنید که خروجی با کیفیت بالاتر نشانه های فونت مورد نظر را با دقت بالاتری  render می کند

فونت های مورد استفاده در ArcMap

برای خروجی گرفتن  PDF بصورت تضمینی و قابل نمایش روند زیر را پیگیری کنید:

از آدرس File/Export Map به قسمت گزینه های خروجی گرفتن دسترسی پیدا کنید

در قسمت  Save as type  فرمت خروجی مورد نظر خود را اعم از  EPS یا PDF  انتخاب کنید

حتما بخوانید  نقطه کار در پمپ ها

قسمت گزینه های خروجی را فعال کنید روی تب  Format  بروید

تیک کنار گزینه Embed All Document Fonts را فعال کنید و اگر طبق توضیحاتی که در بالا دادیم فونتهای شما قابل انتقال نبود تیک گزینه Convert Marker Symbols را فعال کنید تا نشانه ها و مارکرها بصورت علایم گرافیکی تبدیل و نمایش داده شوند .

امیدواریم این ترفندها برای شما مفید بوده باشد.

فونت های مورد استفاده در ArcMap

غیر فعال کردن بخش ArcGisOnline جهت تسریع در بارگزاری منوها

نرم افزار  ArcMap در منوهای خود بخشی را برای دسترسی آنلاین به سایت تولیدکننده این نرم افزار قرار داده که با هر بار باز وبسته شدن منوها این دسترسی فعال شده و آمادگی لازم جهت اتصال به سایت را پیدا می کند که باعث تاخیر در روند باز شدن منوها می شود .

راه حل زیر را پیگیری کنید تا عطای این دسترسی بی فایده را به لقایش ببخشید :

ابتدا  در منوی Customize گزینه … Customize Mode را انتخاب کنید.

در پنجره ای که باز می شود ، سربرگ Commands را انتخاب کنید و کمی منتظر بمانید تا همه بخشهای آن بارگذاری شوند.

در این قسمت پنجره Customize باز است، به منوی File  رفته  و با کشیدن و رهاکردن، گزینه … ArcGIS Online را کشیده و در پنجره Customize رها می کنیم. با این کار گزینه مورد نظر را غیر فعال کرده ایم و از حالت آماده باش در آورده ایم .

به سراغ  منوی File و پس ازآن قسمت Add Data رفته و این کار را برای دو گزینه … Add Basemap و …Add Data from ArcGIS Online نیز تکرار می کنیم.

کار خصوصی سازی تنظیمات منو تمام است. این تنظیمات بصورت دائمی در نرم افزار ذخیره خواهند شد و نیاز به تنظیم مجدد در هر بار استارت کردن نرم افزار نیست.

عباس آقامیری
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
صلاحی مقدم
11:06 - 1400/01/25
پاسخ دهید

با سلام و احترام. فونت فارسی تقسیمات کشوری ایران برای نام فارسی طبق معمول بهم ریخته است. در ویندوز قدیمی می توانستم با فارسی کردن پیش فرض سیستم عامل اسامی فارسی را برگردانم اما در ویندوز10 نمی توانم اگر ممکن است خانم ها و آقایان مهندسین راهنمایی بفرمایند ممنون می شوم

مجید رمضانپور
00:41 - 1399/10/06
پاسخ دهید

متاسفانه هنوز هم خروجی pdf مشکل داره و فنت ها درست نمایش داده نمیشه

شتوی
12:43 - 1398/02/07
پاسخ دهید

سلام، یه راهی هست که البته یه جورایی من دراوردیه ولی به شدت کاربردی، اول نقاطی که مثلا مربوط به زون 38 هستن رو به صورت شیپفایل در بیارید و هنگام ساختن شیپ فایل مختصات همون زون که در اینجا 38 هست معرفی کنید حالا یه صفحه جدید جی ای اس باز کنید و مختصات دیتا فریمش اون زونی که در اخر میخوایم داشته باشیم بزارید مثلا زون 39(یا کافیه شیپ فایلی که میدونید مختصات اون زون رو داره اضافه کنید) حالا شیپ فایلی که با مختصات 38 در مرحله قبل ساختیم به صفحه جدید اضافه میکنیم و در همین صفحه ازش اکسپرت جدید میگیرم ولی موقع اکسپرت گرفتن گزینه as data frame انتخاب میکنیم(تا مختصات شیپفایل جدید زون 39 بشه) حالا میتونید به attribute table برید و اونجا دو تا ستون جدید بسازید و x و y جدید در بیارید. حالا میتونید با این مختصات جدید که بر اساس زون 39 هست به همراه نقاط دیگری که مربوط به زون39 هستن با هم در یک شیپ فایل داشته باشید. قبل از استفاده یه بار امتحان کنید که موقعیت مورد نظر درست باشه که یه موقع اشتباهی نشده باشه.

بهناز
09:16 - 1396/06/01
پاسخ دهید

باعرض سلام وخسته نباشید
ازتون خواهش میکنم نرم افزار saltmed ورژن 1.1.4 رودراختیارم بذارید.خیلی بهش احتیاج دارم واصلانمیدونم ازکجاتهیه کنم.

    محسن محمدرضاپورطبری
    14:18 - 1396/06/01
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب
    ممنون از نظر شما
    متاسفانه این نرم افزار رو در اختیار نداریم

آقامیری
08:17 - 1396/05/28
پاسخ دهید

باسلام
غیر از دو راهی که مهندس پورطبری عزیز فرمودند یک راه دیگه هم هست . نقاطی که در زون 38 رو جداگونه جانمایی کنید و در شیپ فایل جداگونه ای نقاط روی زون 39 یا 40 را معرفی کنید . در انتها این دو فایل را در یک فایل مشترک فراخوانی وذخیره کنید . معمولا برای پروژه های بزرگ از این روش استفاده می کنیم .

شاد و پیروز باشید

دانشجو
11:06 - 1396/05/24
پاسخ دهید

سلام اگر چند نقطه در زون 38 و چند نقطه در زون 39 باشند برای نمایش آنها برروی محدوه مطالعاتی به صورت یک جا راهی هست؟

    محسن محمدرضاپورطبری
    11:45 - 1396/05/25
    پاسخ دهید

    با سلام و ادب
    ممنون از نظر شما
    اگر بیش از 50 درصد منطقه شما در یک زون مورد نظر است، شماره اون زون در اولویت است. در غیراینصورت میتونید از سیستم تصویر لامبرت هم استفاده کنید که وابسته به زون نیست

لطفا صبر کنید