هلند، کشوری است كه بسيار باران مي بارد؛ و پايتخت قضاوت بين المللي است. نام کشور هلند تداعی کننده آب بوده و سیل نیز از دیرباز به عنوان مهم ترین عامل نگرانی هلندی ها شناخته شده است. در كشوري كه با آب به خوبي كنار آمده است و در هيدروليك و مديريت آب و دريا موفق است؛ تقریباً یک سوم کشور هلند با آب پوشیده شده است. كشوري كه ٦٠٪ از جمعيتش زمين زير پايشان ارتفاعش از سطح درياهاي آزاد پايين تر است! امّا تفاوت مدیریت سیل در هلند و ایران در چیست؟ در کشور  هلند باید سیلی اتفاق می‌افتاد تا امروز هلند شود مدیر سیل❗️ متاسفانه دولت‌ها در تمام دنیا به مشکلات و فجایا نیاز دارند تا تغییر رفتار دهند و تنها در صورت بروز این مشکلات است که تغییر رویه می‌دهیم و کارآیی سیستم را بالا می‌بریم. امّا ما چقدر توانستیم تغییر رویه دهیم و از رخدادهای طبیعی نهایت استفاده را ببریم؟! شايد فاجعه سيل فوريه ١٩٥٣، کشور هلند را در مديريت سیل مصمم تر و موفق تر كرده است.

برای روشن تر شدن موضوع، نظر شما را به داستان زیر جلب می کنم:
[one_second]donkey[/one_second]

کشاورزی الاغ پیری داشت که یک روز اتفاقی به درون یک چاه بدون آب افتاد. کشاورز هر چه سعی کرد نتوانست الاغ را از درون چاه بیرون بیاورد.
پس برای اینکه حیوان بیچاره زیاد زجر نکشد، کشاورز و مردم روستا تصمیم گرفتند چاه را با خاک پر کنند تا الاغ زودتر بمیرد و مرگ تدریجی او باعث عذابش نشود.
مردم با سطل روی سر الاغ خاک می ریختند اما الاغ هر بار خاک های روی بدنش را می تکاند و زیر پایش می ریخت و وقتی خاک زیر پایش بالا می آمد، سعی می کرد روی خاک ها بایستد.
روستایی ها همینطور به زنده به گور کردن الاغ بیچاره ادامه دادند و الاغ هم همینطور به بالا آمدن ادامه داد تا اینکه به لبه چاه رسید و در حیرت کشاورز و روستائیان از چاه بیرون آمد.
مشکلات و فجایای طبیعی، مانند تلی از خاک بر سر مدیریت منابع آب کشور می ریزند و ما همواره دو انتخاب داریم:
اول اینکه اجازه بدهیم این مشکلات مدیریت منابع آب ما را زنده به گور کند و دوم اینکه از مشکلات سکویی بسازیم برای صعود.
کشور هلند از سیل سکویی برای مدیریت سیل می سازد کشور ژاپن از زلزله سکویی برای ساخت ساختمان های مستحکم می سازد. ما چه می سازیم و چه می کنیم؟!

حتما بخوانید  نقش اسراییل در بحران آب خاورمیانه

رافائل برس، مهندس محيط زيست در انستيتوي تكنولوژي ماساچوست مي گويد:
“بشرهرگز نمي تواند طبيعت را تحت كنترل خود گيرد ، بهترين راه عبارت است از درك كاركرد طبيعت و بهره گيري بهينه از آن”

ما همواره به دنبال پاک کردن صورت مسئله هستیم و تنها کاری که انجام می‌دهیم جا به جایی صورت مسئله از جایی به جای دیگر است. آنچه که امروز در مدیریت منابع آب کشور به آن نیاز داریم، این است که از هر مشکل به وجود آمده در حکمرانی آب کشور، فرصتی جدید خلق کنیم و از نگاه طبیبانه به آن بنگریم.

محسن محمدرضاپورطبری
شما باید همان تغییری باشید که می‌خواهید در دنیا شاهدش باشید. شاد باشید.
نظر خود را بنویسید:
ثبت دیدگاه
دیدگاه های کاربران
عباس
07:21 - 1395/12/07
پاسخ دهید

فقط عکس الاغه منو درگیر خودش کرد خخخخ

لطفا صبر کنید